Jullängtan

Jag är jul-sugen nu, fast det är 53 dagar kvar till julafton. Kanske det beror på vintertidomställningen, som gjorde mig pigg och vaken väldigt tidigt idag, eller på snön, eller på att jag redan skrivit önskelista och inhandlat de första klapparna. Jag vill åka hem, hugga gran, äta god mat och mysa med min familj. Jag vill ha jul NU, och inte efter en massa veckor med plugg och tentor. Dessutom vill jag ha längre jullov och inte "bara" 21 december till 13 januari ...
   Lite gnälligt? Jo, jag vet. Och jag gillar ju att gå och vänta också. Det är minsann mysigt det med... ;)

Lite bilder från förra jullovet:
Jul 2009
Tokiga systrar...

Jul 2009
... x2

Julen 2009
Julhus

Julen 2009
Mamma och pappa nere vid Kilen

Kanske längtar jag till julen lite extra just nu, eftersom jag måste ta tag i labbrapport-skrivande alldeles nu. Åh. Ge mig jul!

;)


Sen ankomst

Det är inte lätt för busschafförerna när linjerna läggs om. Idag körde busschaffören gamla vägen i en korsning, och det är ju inte helt lätt att vända en dragspelsbuss. Omvägen för att kunna komma på rätt spår igen tog tio minuter. Sen hamnade vi i kö på grund av en olycka (riktigt, riktigt halt här uppe), så jag var en kvart sen till labben idag. Första gången, typ. Nu gjorde ju det inte något, men i alla fall.

Annars är det lugnt här. Har bäddat upp med lite godis om de skulle komma några bus-eller-godis-barn hit, som det gjorde förra året, och så har jag städat hos grisarna. Calle pysslar med knivmakeri. Jag vet inte exakt helt hundra vad han gör, men det låter. Skönt att han är hemma! ;)
   Nu ska jag äta polkagris och skriva lite.
Calle kom hem!

Åh, vad han lurade mig1 Jag som hade tänkt fixa jättefint tills han skulle komma hem, idag vid sextiden, och så dök han upp IGÅR! Den jäkeln! Jag var helt bortfintad, hade inte misstänkt någonting.

Nu är jag i vart fall väldigt, väldigt glad. Det är underbart att ha honom här igen. Helt underbart!

Snälla

Åh, vad glad jag blir för alla fina kommentarer om hur vi har det! Ni är så snälla! <3

Dagens stora problem stavas busskort. Ska jag köpa ett periodkort eller inte? Kommer snön försvinna, eller ska det fortsätta så här? Vad blir billigast? 
  
Annars odlar jag vita blodkroppar från leukemipatienter nu. Så vet ni det. Kursen slutar på fredag. Sedan har jag lov till - på måndag... Sucker. Inget lov, här inte.

Men Calle är på väg nu (bildligt talat)! Torsdag klockan sex ungfär är han HEMMA! Åh, jag är så glad att han snart är här igen! 

Haha! Synd att jag suger på de andra delarna; hade högskoleprovet bara varit ord hade jag varit bäst! ;) 37 av 40 varav ett fel var feltryck (skryt). Undrar om mamsen klarar fråga 27?  
   Man måste ju roa sig: http://quiz.svd.se/?sTid=828

På tal om roa sig så är det riktigt disco här idag. Någon av grannarna (jag gissar på vår galna tant uppepå) spelar dansband, eller nåt liknande, väldigt högt (dunkelidunkdunkdunkelidunkdunkdunk...) och så har jag radion på lågt i köket, och Spotify här inne vid datorn. Mysigt värre!

Ja, så där känner jag mig idag. Spretig och ofokuserad, men jävligt glad.


Hyllor och annat

Jag lovade ju bilder på ommöbleringen och våra nya hyllor för ungefär en evighet sedan. Mamma påminde mig igår - så här är de!

Lägenheten

hylla

ommöblerat

pållar

Fint, fint!

Sims

Syrrorna har skickat upp The Sims till mig. Såå - om det blir lite dåligt med uppdateringarna så beror det på att jag har roligare saker för mig...

I morgon blir det hembakad pizza och film med polarna här hemma hos mig (oss fast utan Calle = mig ;)). Om jag kan slita mig från The Sims...

Okej...

...jag ger mig. Jag som var så gnällig igår trodde i alla fall just då att det inte kunde bli värre. My mistake.
   Idag blötsnöar det istället. 50 % regn, 50 % snö. Och snålblåst. 0,1 grader varmt.

Och Linda som varnade mig. Lund må vara tråkigt och blåsigt och allt det där - men jag slår vad om att det inte snöar. Inte just nu i alla fall.

...and then darkness fell

Idag blev det aldrig ljust. Mörkt grå himmel som vräker ner sylvassa regndroppar, och dropparna är lätta nog att lyftas omkring av blåsten och tränga sig in överallt. Skitväder. Nu vill jag inte ens gå ut och gå den där långpromenaden jag brukar gå på kvällen. Men om jag inte kommer ut så lär jag få ännu svårare att sova i natt.

Arghh.

Annars är jag ju ledig i fem dagar nu. Det är toppen.

Vad kan man göra?

Jag har haft en ovanligt slö dag idag. Jag sov ända till tio (!) och det enda vettiga jag gjort är 1. Den där självreflektionen och 2. En tur till stallet nu på kvällen.
   Resten av tiden? Läst bok (där en bifigur heter Siri och hon har en syster som heter Astrid... Spooky!), läst tidningar, läst bloggar. Tittat på True Blood (Sofies fel). Gosat med grisarna. Tvättat. Diskat.

Har jag nämt förut att det är roligare när Calle är här? ;)

Helg igen

Och helgen inleddes med ärtsoppe-sittning. Jag anmälde mig som allergisk mot ärtor, och så fick jag risgrynsgröt istället! Oj, vad jag drog vinstlotten! De andra stackars satarna fick sitta där med sin äckliga röra, medan jag fick god gröt! 
   Sittningen var i övrigt lika kul som vanligt, finlandssvenskar är helt enkelt outstanding på att ordna fester! Kvällen fortsatte påNH,  men jag åkte hem ungefär halv ett.
   Med taxi. Det ni.

Nu väntar jag på att åka iväg till stallet en sväng, och efter det ska jag gå en sväng, skriva en självreflektion angående mitt galna kosjuke-seminarie och börja rätta första labbrapporten.

Sa jag förresten att det har snöat här? Världens snöstorm i torsdags, och nu har slask-skiten frusit överallt. 
   Jag har hört att Kanaireöarna är ett bra ställe att bo på... ;)  

Bakning

I morgon ska jag bjuda på födelsedagsfika, så nu har jag bakat lite här. Snoddas, chokladbollar, muffins och tårta. Fint, fint! Blev dock velig och fick ringa mamma och fråga om jag skulle lägga i fyllningen till tårtan idag eller i morgon (stora probelm, jag vet ;)). Ibland är det verkligen tur att man har visa mödrar som vet sådana där konstiga saker... ;) 

Annars är det lite halvkul sådär att vara själv. Läser en himla massa, ser på Sagan om Ringen, går långa promenader... Tiden går allt.
   Fast det är skojigare när Calle är här. Han jagar älg nu. Pytt också.
   Det vill jag med göra!

Sverigedemokraterna (igen)

Ja, jag har inte blivit gladare sedan förra inlägget. 
  
Det här uttalandet i biskopens predikan räckte för att samtliga SD:s riksdagsmän skulle resa sig och lämna kyrkan:
  
    - Den rasism som säger att du inte är lika mycket värd som jag, att du ska inte har samma rättigheter som jag, inte är värd ett liv i frihet, och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld – det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor.

Sverigedemokraterna tyckte att uttalandet var att "... ta ställning för vänsterextremister" och Linus Bylund, pressekreterare, skrev "SKAM SKAM SKAM! Skam över svenska kyrkan. SKAM över Biskop Eva Brunne!" på sin Twitter.


5,7 % av svenskarna gillar detta. Eller?


Andra lite "skojiga" uttalanden från SD:"
"Titta på de här somalierna. De har redan tio barn. Och alla de här ungarna ska ha tio tolv ungar de också. Fy fan, alltså" Inspelning, från partimöte i Göteborg, av P1 Kaliber

” En del invandrare präglas av en aggressiv gen.” Thomas Karlsen, kandidat i Trollhättan

Pridefestivalen : "...det perversa homosexevenemanget” Björn Söder, partisekreterare

"Sanningen till det ökade missbruket är mångkulturell inverkan, de flesta missbrukare är invandrare"
Samuel Älgeman, Växjö. Mer från denne underbare individ - som en kort stund var publicerat på kommunens hemsida: ”Över våra huvuden har politikerna, i största möjliga tysthet, beviljat byggandet av osvenska symboler i våra kommuner. Moskéer kommer inom kort att förfula allt fler av våra stadsbilder. Till Sverige pågår en invasion av främmande människor. På sikt hotas det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning, lågt barnafödande, ökade aborter och andra inslag som drabbar vårt folk.”

(Källor: tidningar och artiklar på nätet, enkel googling, ca tio minuters sökandet nedlagt)


Jimmie Åkesson hävdar dock att SD inte är ett rasistiskt parti. Så ni vet - egentligen är de bara missförstådda. Typ.

Ja, kära svenskar. Här är vi idag.
   Seriöst. Jag får rysningar. Orkar man bry sig om de idioterna?
   Men man måste bry sig. Man måste faktiskt orka bry sig.
   Jag vill inte ha det så här! Jag blir så arg, så arg och så uppgiven.

Vad ska vi göra? Vad ska vi göra? 
   Snälla någon, säg vad vi ska göra!


Calle!


Stavning

Hm. Jag kan faktsikt stava. Ibland. Om jag anstränger mig lite. Tack för påminnelsen, älskade lilla syster... ;)

Tentan gick bra! Det kändes helt OK i alla fall. Fast det är alltid svårt att lära sig det där som läraren tycker är viktigt, tycker jag. De där små onödiga sakerna de berättar i förbigående känns mycket roligare.

Typ som :
   - Vi har ganska många celler i kroppen, 10^13 st. Men det finns fler bakterier än celler i oss, hela 10^14 stycken.
   - Det finns över 700 arter bakterier i vår mun.
   - Någonstans mellan 1000 och 10000 bakterier trycks in i blodomloppet av tandborsten varje gång vi borstar tänderna (fast där dödas de ganska kvickt)
   - En liljeväxt har fem gånger mer DNA lagrat i sina celler än vi människor
   - Om man vecklar ut det DNA som finns lagrat i varje cell, blir det ungefär en kroppslängd långt.
   - Det dör fler människor av multiresistena bakterier i Europa, än det dör folk i bilolyckor.
   - 1 mg botox är tillräckligt för att döda 1 miljon marsvin. 
  
Tja, såna här saker är ju rätt kul. Inte lika kul som att beskriva negativ genreglering i eukaryota celler eller förklara skillnaden mellan betalactamresistens och virusimmunitet hos e.coli. Eller andra sådana saker...

Lonley

I morse vinkade jag av Calle vid bussen. Nu har jag kommit hem till en tom lägenhet.
   Åh! Jag vill att Calle ska vara här. Det är mycket roligare då.

Calle, kom hem!

(Och önksa mig lycka till, folks - tenta i morgon!)


Svindlande höjder

Idag har jag varit på hopptävling. Jag och travkompisen Irish fick följa med på en klubbtävling. Miljöträning inför Irish framtida karriär som Vinnare på travet. Typ.
   Vi startade 30 cm och 50 cm. Det var så lågt att det inte ens såg ut som hinder. Men det var faktiskt skojigt ändå, och det tyckte minsann Irish också. Oj, vad han hoppade! Och alldeles störtcool var han, grabben.

Lite bilder:
Irish och jag
Framridning

Irish och jag
Lite stort hopp, kanske? Lägg märke till de stora hindren. Här inför "höga" klassen... ;)

RSS 2.0