Älskade Calle!

Idag vaknade jag av att det slamrade i köket. Och att det luktade väldigt gott. Calle hade smugit upp utan att jag vaknat, och så hade han bakat scones och diskat upp all disk från igår. Ibland är han en riktigt retsticka, men frukosten idag var helt underbar. Sådant man kan leva på en lång seg labbvecka.

Och så måste jag ju visa er den här låten: Drake med Gaby and the Guns. Hörde den live i somras, och för ett par dagar sedan släppte bandet äntligen den. Me like!
 

Te och varm kudde

Jag gör ingenting idag, och jag njuter i fulla drag. Så underbart det är! Jag läser en av mina reaböcker för andra gången (Dyngkåt och hur helig som helst) (och ja, jag har läst dem en gång redan), dricker te och skriver lite med en varm vetekudde på magen. Det var ut-och-gå-väder i morse med strålande sol och PLUSGRADER, men nu har det tjockat ihop sig och ser bara väldigt tråkigt ut. Så synd. Då är det bäst jag stannar här inne med mitt te och min laptop en stund till.
   Gasmasksmonstret bygger knivar för fullt. Passar mig bra, då får jag sitta här och göra så lite som möjligt utan att bli det allra minsta störd. Jobba på, Calle!

I kväll ska jag baka lite bröd. Eller i morgon. Det kanske blir stressigt ikväll? ;)


Lycka

Nu sitter jag och bara myser med alla mina nya böcker.

Så här många blev det:
Böcker!

Och så här glad är jag nu:
Jag är glad för mina fina böcker!

Back to the books!

Överladdad

Åh, jag är så peppad inför i morgon att det nästan är lite pinsamt. Jag har skrivit en lång lista på vad jag vill ha, från vilket ställe de ska komma och jag har planerat hur jag ska röra mig för att det ska flyta smidigast. Jag har ställt klockan på 06.00 så jag ska hinna in till när de öppnar. Vilken tur att jag är 'ledig' imorgon (vi har självmördat klart för den här gången)!

Imorgon börjar BOKREAN!

Återkommer imorgon med uppdatering om fynden... ;)


Självmord

Förra kursen lekte vi med muterade banaflugor och slaktade larver för att stjäla deras spottkörtlar. Den här kursen tvingar vi celler till självmord med diverse spännande substanser.

Jag känner att jag närmar mig den där galna, ondskefullt hånskrattande forskaren för varje dag. Snart får ni börja se upp på riktigt... ;)

Misslyckat

När man är så trött att man vill lägga sig på golvet och gråta över misslyckad jordgubbskräm, då är det tur att man har en sambo med humor. Utan Calle hade jag inte varit kvar länge i köket i kväll, så mycket knvi ju säga... 
 
Fast till slut blev pizzan toppen, brödet alldeles lagom och jordgubbskrämen blev... jordgubbssoppa. 
  Jag har återhämtat mig. Jag är glad nu. Nästan.

Bäst jag vilar upp mig inför i morgon. Vad tror ni men nya, ännu okända labbpartner skulle säga om jag kastade mig på golvet med tårarna sprutande, om inte tranduktionen gick som förväntat? ;)

God natt.


Kyligt men jättevarmt

Kylan håller i sig här uppe; idag var det minus tjugotre grader när jag pallrade mig iväg till skolan. Hela dagen har det tentapluggats och nu är min fusklapp klar (ja, det är helt OK den här tentan)! Jag har skrivit så litet, så litet - men det är ju så sjukt mycket puttiga detaljer, och mänder med namn, att hålla reda på. Det går runt i min skalle.
   Dagens roligaste var Emma. Vi satt och snackade och råkade komma in på barn och sånt: Ja, barn kan väl vara bra att ha sen när man blir gammal och ändå inte har nåt annat att leva för." 
   Ja, just det! Det var ju så det var! ;) 

Varm inombords är jag, trots att det är så satans kallt ute (bra isoleringsförmåga, helt klart). Fick ett oväntat men väldigt välkommet samtal från härliga Cim, och jag var glad hela kvällen. Så har jag fått jobb i sommar, som det ser ut, och sådana detaljer är ju väldigt skönt att ha färdiga. ;) 

Nej, nu ska jag slöa en stund innan jag fixar till det sista med plugget. Imorgon (hör du det, Calle?) blir det åka av! Tenta 16.00 till 20.00 och så tentafest direkt på det. Emma tyckte vi skulle börja festen redan i skrivsalen, men jag väntar nog allt tills jag ar svarat klart på alla frågorna... ;)  

Ful-skjortan

För några veckor sedan tog jag en bild på den där blusen/skjortan jag köpte, den som Calle tyckte var så väldigt ful. Underbaringen Ida påminde mig om den alldeles nyss. Här kommer en halvtaskig bild.

Döm själva... ;

Min fulfina skjorta 
Vanlig vit blus. Lite spets över axlarna, lite silkigt material.

Vansinnigt ful, eller helt okej. Det är frågan. ;) 


Världens bästa

Världens bästa present på alla hjärtans dag - Calle hade städat och fixat och hela lägenheten var underbart ren och fräsh! Lyckan total! <3

And now - back to the tentaplugg! ;)


Glest

Ja, gott folk, det är lite glest mellan inläggen nu igen. Jag önskar att jag kunde säga att det antingen berodde på 1.) Fler nya upplevelser / extremsportande på hemmaplan (se förra inlägget), eller 2.) Överdrivet ambitiöst tentapluggande. Men nope, så är inte fallet. Jag har visserligen pluggat det jag varit tvungen att göra (pluspoäng?), och jag har ätit sallad (eftersom jag blev bjuden hemma hos en realtivt ny kompis och inte vågade tacka nej). Men egentligen beror bloggtorkan på att jag inte tycker mig ha så mycket att skriva om.

Veckan och helgen har varit lugn. Jag har varit hästvakt. Jag har läst en massa. Jag har skrivit en del. Jag har lagat god mat och inte blivit arg på min sambo, trots att han är en litet monster till retsticka när han är på det humöret.

Ganska nöjd själv, men som ni märker - hur kul är det egentligen att läsa om? Och värre blir det, för i morgon börjar TENTAPLUGET! Det vi alla älskar, högaktar samt alltid längtar till (viss sarkasm i tonläget här). Det måste vara ännu tråkigare att läsa om än att göra?

Puss på er i alla fall! Jag är lycklig i min tråkighet! ;)

Nya upplevelser

Vissa visar sitt mod genom att ge sig ut på långa resor och upptäcka nya kulturer. Andra hävdar sig på hemmaplan. Jag hör till den senare kategorin. Idag utmanade jag mina fördomar, vidgade mina vyer och fann att de snäva gränser jag själv satt upp var onödiga.
  
Typ. Eller... inte. Man skulle kuna beskriva det så. Men det är ju inte rätt.
   Idag har jag vågat äta en NY läskig "grönsak" som jag (så vitt jag vet) inte testat innan - linser. Otäcka saker, det är. Men jag trotsade den nyttiga looken och provade en "Kryddig linssoppa". Halleljua! Modig som ett lejon! 
  
Och ja - det smakade faktiskt gott. Som bönor, fast yttepyttesmå.
   Lite som att testa en extremsport, fast utan att gå hemifrån.

;)


Dagens bästa

www.klockren.nu

Det var ungefär vad jag hade att säga idag... ;)

Surfing

Jag är lite halvt uttråkad idag. Alla sidor jag normalt skummar igeonom varje dag är lästa, och också de jag kikar mer sällan på har jag kollat upp idag. Inspirationsbrist. Vad ska jag göra nu?
   Hm. Skriva lite? Läsa bok? Plugga? Städa lite hos grisarna?

Världen är bra liten, förresten. När jag och Carin snackade upptäckte vi att en av hennes komisar äger den häst jag hade som favorit när jag sommarjobbade i Oskarshamn. Herregud. Ibland blir man ju nästan rädd.

Nu tänker jag röra på mig. Så ni vet. Så ni inte blir skrämda eller chockade... :p

Raggmunkar & raggsockor

Tjocksockor, det säger de här uppe. Jag envisas med raggsockor, eller ännu hellre - raggsocker. Jag behöver mina nu, vad man än vill kalla dem. Mina fötter känns som isbitar.

Strax ska det fixas lite käk här. Ska det vara ägg i raggmunk? Nej, trodde jag. Men visst ska det vara det. Klart det ska vara ägg i raggmunk, eftersom det inte finns några ägg hemma.
   Change of plans. Det blir rårakor istället. Typ som raggmunk. Utan ägg.  

Seg som kola

Åh, vad jag tycker att tisdagar är träliga! Jag är så trött och seg och inte alls på humör! Önskar jag kunde ligga kvar i sängen med täcket uppe vid hakan hela dagen och bara strunta i allt jobbigt. Allt är jobbigt på tisdagar; åka till skolan, vara i skolan, diska, klä på sig...

Dagens gnäll.

Igår såg jag och Calle Gränsen, ett mörkt svenskt krigsdrama. Calle använde sina fina skinnhandskar för första gången, de han fick av mig i födelsedagspesent - och glömmer dem utanför salongen! 
   Klant-Calle. Han hade en väldig tur och hittade dem sedan när filmen var slut - men ändå. ;)

Måste. Resa. Mig. Nu.

Åh, så jobbigt!

RSS 2.0