Svärta

Antar att få missat vad som hänt i Norge? Jag mår i vilket fall dåligt av det. Hur kan en enda människa vara så fylld av hat? Hur kan en enda människa vara så uppfylld av sina idéer att en annan människas liv inget betyder?

Jag tror jag har sagt det här förut - men hur kan en sådan empatilös värld få växa fram? Hat och avund och rädsla är starka krafter - och jävligt svarta. Passa er för dem, gott folk, och försök att alltid se det bästa i människor.
   Bry er! Det är det allra viktigaste i livet.

Djupsinnigt? Jo, men en söndagefermiddag en sådan här tid blir det nästan oundvikligt.
   Herregud. Jag får snart engagera mig politiskt.

Intensivt

Vilken vecka, hörrni!

I fredags kom Umeborna! Lycka! I lördags drog vi på festival. Söndag turistade vi hela gänget. Måndag sa vi hejdå. Tisdag: andra gäster hemma. Onsdag: Älskade faster + min kusin med barn kom på besök. Idag är det hoppträning med skruttplutthästen, imorgon blir det bio (HP!) och på lördag ska vi till Visingsö alt. till Ullared (regn eller inget regn?). På söndag ska jag och Astrid rensa i hennes lådor och på måndag kommer Jenny ut och hälsar på.

Pjuh! Och så tycker de hemma att jag är trött…


Goda nyheter

Den överlevde!!!

Note

På sommaren (eller när helst jag befinner mig i det svarta hålet utanför Vimmerby) är det ju en smula krångligt att få tag i mig. Noll täckning på mobilen, slött Internet och fem personer i kö till datorn samt fasta telefoner som funkar lite då och då (och när de äntligen fungerar så är det ändå ingen inne som kan svara).
   Ja, ni som känner mig vet ju allt det här.

Nu blir det lite värre. Jag tappade min mobil här om dagen – i toastolen (lyckligtvis bara vatten, dock…). Illa. Nu ligger min telefon i en skål med ris. Det har jag hört ska hjälpa mot drunkningsdöd.
   Klantigt.
   Så bli inte arga om jag inte hör av mig. Det finns en helt naturlig förklaring.

 Annars är jag lite deppig idag. Mina älskade Umeåvänner har åkt igen. Tre ljuvliga dagar med både festival och klassisk Vimmerby-turism, och så en massa snack och skratt däremellan. Hej då, vi ses om 1 ½ månad.
   Saknar dem redan.


Dagens sanning

Damfotboll är bra mycket roligare än herrfotboll. Och jag hejar på Japan.

Varsågoda. Det var det jag hade att säga idag. 
   Back to my Norrlandspolare! <3

Ensamt

Nu är jag själv på labbet. Fyra veckor framför mig. Alla frågar om jag har tråkigt. De har inte sett min att-göra-lista. Den är så lång att jag knappast lär hinna ha tråkigt. Jag är ju dessutom behjälplig i ostkakepacken halv tre -halv fyra och missar därmed en timme varje dag.
   SÅ är det.

Nu ska jag ta på mig kläder.
   (Jepp. Ni hörde rätt. Jag sitter och bloggar endast invirad i en orange handduk. Det går utför.) 

Shoppingtur

Nåt så tjejigt som en shoppingtur med syrrorna idag. Jönköping. Bra shoppingstad!
   Jag har handlat massa fint. Det behövdes faktiskt; min garderob ekade ledsamt tomt när jag öppnade den. Har bland annat hittat en tjusig klänning och ett par jeans.
   Det blev stor uppståndelse bland syrrorna när det kom fram att min mascara är två år gammal, så jag fick köpa en ny sån också.
   Herregud. Så länge det inte tar slut räcker det väl? ;)

  

Frihet

Ni skulle se när mina små grisar får springa fritt på gräsmattan! Nu är de riktigt tuffa och sätter full fart ut när man öppnar deras bur. Sedan styr de kosan mot närmsta plätt med längre gräs, där de riktigt gosar in sig och trampar upp tunnlar där de kan gå på upptäcksfärd. Himmelriket för ett marsvin : att ligga utfläkt i en egenhändigt upptrampad tunnel och långsamt tugga i sig lite surblad eller daggkåpa.


Dop och bigårdar

Med fyra minuter tillgodo nådde jag, Linda och Sylvia fram till lille Max dop! Fantastiskt trevligt och jättego unge! Jag tror inte heller jag gjorde några tabbar i kyrkan, men jag hade allt lite bekymmer. Hur är man mest respektfull om man inte tror på Gud? Ska jag vara tyst och sitta och se dum ut, eller läsa med i böner och trosbekännelser och känna mig som en riktigt liten hädare?
   Dagens I-landproblem.

Och lördagen bjöd på biodlar-resa till Kalmar och ett oerhört häftigt studiebesök hos en yrkesbiodlare av rang. Massa TON honung. Det ni.

Ikväll lockade Calle med hemgjord vaniljglass, hem-maränger och smultron, så nu sitter jag i Bullebo. Attans mysigt här, om ni är nyfikna. Och så gott att jag fick ont i magen.
   Det är lyxigt på landet. 


RSS 2.0