Jul på G

Jag har sjuk träningsvärk. Ungefär överallt. Jag fattar inte att jag har så mycket muskler jag uppenbarligen inte använder om jag inte bär ved, skottar, mockar, kånkar vatten, rider, brottas, går i skogen eller hugger julgran. Jag trodde ju att jag var ganska vältränad nu, tack vare IKSU, men inte vältränad nog, uppenbarligen...

Mer ont - jag har (nog) förfrusit mig. Jag red utan termobyxor, det vill säga endast med tunna ridbyxor i bomull, i söndags. Typ femton minus. När jag kom hem hade jag ingen känsel i framsida lår. Sedan började hetta. Och bränna, och bli knallrött. Nu är det mörkblått. Det gör svinont.
   Astrid säger att jag måste amputera benen. Jag tror att hon ljuger.

Och nu till det jag ville säga er - GOD JUL!
   Hoppas julen blir precis sådär underbar som ni alla förtjänar. Jag älskar er!

Tomte och häst


Helt underbart

Någon som sett Magnus Betner prata om SJ? Jag kan ju säga så här: allt han säger håller jag med om.

Resan började helt jäkla fantastiskt. Umeå är en blindtarm dit tågen måste åka in och vända från en lite stad som heter Vännäs. Igår kväll var spåren Vännäs-Umeå dåliga, så SJ bestämmer att vi istället ska åka de sju milen med buss och gå på nattåget i Vännäs. So far, so good.
   Dock missar SJ att kolla HUR MÅNGA som ska åka buss. Den lilla detaljen, ja. En buss med ungefär 40 platser kommer. Vi är 150 personer, drygt.
   Vi blir stående utomhus i - 14 grader medan den stackars busschaffören försöker ordna fram fler buussar. Efter en och en halv timme (fortfarande utomhus) kommer två bussar till.
   Äntligen tina upp tårna! Och få sova lite, så härligt!
   Tåget en och en halv timme sent.

I Gävle blir vi stånde igen. Loket är sönder. Och någon/några behöver åka ambulans.
   Tåget tre timmar försenat.

Nu sitter jag och Calle i Västerås. Det är ett fint ställe. Jag har alltid hyst en önskan att få utforska resecentrumets djupa hemligheter (tack SJ!) och är väldigt lycklig över de en timme fytriofem minuter som nu måste spenderas här. Sedan är det bara ett byte och sträckan Linköping - Vimmerby kvar.
   Vi blir minst fyra timmar försenade.

Jag vill bli rik. Då ska jag ha en egen helikopter.
   Med värme.


Hemresa

Termometern har som mest visat - 23.4 grader. Det är defenitivt dags att flytta söderut!

Idag går tåget! Vid lunch i morgon är jag "hemma".

Fast först ska det packas. Hm, vad behöver jag? Vad är onödigt att släpa på i nittio mil? Syrrornas julklappar? Ja, dem är det bäst att jag lämnar... xD 

Kallt!

Gissa vad termometern visar just nu? - 12,9 grader! Det är faktiskt lite småkallt, nästan.

Lugn och skön dag idag, eftersom vi hade hemstudier. Calle pysslar på med julklappsprojekten och jag läser. Mindre kemi och mer skönlitterärt, men what the fuck? Vi har en hel månad till tentan. Knappt.

Vid lunchtid var jag och Calle ute en sväng och knallade ner till älven, som ni ser lite längre ner. Roligt att leka lite med min älskade kamera igen, och Calle ställde till och med upp och var med på ett och annat kort. Det ni!

Kvällens stora bekymmer lyder annars fest, eller inte? Jag är taggad, men kommer inte hem. Min cykel är paj, Calles ena är för hög för mig och den andra har växlarna frusit på. Veckodagarna går inte bussarna efter elva. Det är något för kallt för att gå hem. 
   Hm. Återkommer med besked... ;)


fälten 
Våra ängar


Ön i älven
Lillön i älven ser kall ut

Calle och älven
Calle sa att jag inte fick lägga upp bilder på honom. Det här föreställer vy ned mot älven, i förgrunden oidentifierad man... ;)


Lite tall
Liten tall, mycket snö.

Snö!

Äntligen lite Norrlands- och julkänsla! I två dagar har det snöat och marken är täckt av ett decimetertjock täcke pudersnö! Helt underbart! Calle och jag var nyss ute och krigade, brottades och lekte herre på täppan. Jag blev en vandrande snödriva. Calle såg ut som vanligt.
   Jag är en usel prickskytt. Och svag, uppebarligen.

Igår var jag rädd att min cykel skulle frysa sönder. Det var rätt känsla. När jag kom in till stan gick kedjan av. Det är... inte bra. Idén med cykel faller lite om man inte kan trampa. Jag fick dra cykelskrället hela vägen hem.
   Det innebar bussresa idag, något som gick alldeles utmärkt. Skoldagen avslutades på IKSU med löpning, bubbelpool och lite bastu med Hanna. Mys!

Biljetterna hem är utskrivna! Snart, snart bär det av hemåt!

Fast det lär väl inte vara snö på julafton nere i Småland? ;)

Otillåten sovmorgon

I morse var det inte en lugn start till Morgonpasset som gällde. Istället sov vi visst en timme extra, och Calle väckte mig med halvpanik i rösten: "Helvete, helvete! Siri, upp, klockan är halv åtta! Helvete, jag har fysikdugga!"
Ett litet tips till er andra där ute. Man vaknar lättare om man minss att dra upp ljudet på radion. "Mute" läge på väckarklockan ger liksom ingen effekt.
   Eftersom Calle hade prov, medan jag bara har föreläsning, hjälpte jag honom att fixa käk och frukost, samla ihop grejer och packa, och så skickade jag iväg honom. I tid, faktiskt. Han hann garanterat. Hoppas hans prov gick bra med.
   Tillbaka till mig. Jag insåg att det skulle ta typ ytterligare en timme innan jag var på plats. Vilket gav mig en timmes föreläsning innan hemfärd igen. Vad bestämde jag?
   Jag la mig igen och sov en stund till.

Nu sitter jag och samlar mig inför en tripp till stan. Jag ska handla lite julklappar. Det är bara så satans kallt, och det finns en risk att min cykel frusit ihop. Om den klarat sig, lär väl jag rysa söder. - 8 grader.
   Grr. Det var nog en undermedveten sovmorgon i egenskap av att hålla mig vid liv. Min självbevarelsedrift tycker helt enkelt det är för kallt.
   Så ska jag skriva på tentan med. "Tyvärr hindrar min självbevarelsedrift mig att svara på den här frågan."


Jul, jul!

Och så var det fredag igen! Det är ganska fantastiskt att dagarna bara rinner undan. Nästa fredag vid den här tiden är mina väskor packade och jag inställd på den långa tågturen hem. Då är det jul, gott folk!

Spännande i veckan:
  - Blodgivning för första gången! Grymt coolt! 
  - "Julavslutning" hos Royal, vilket gick bättre än bra! Han gör mig stolt!  
  - Möte med Bostaden inför renoveringen av vår lägenhet. Vi kommer bo i en barack efter jul... ;) När jag får lust, kommer jag berätta om mer om det för er som inte redan blivit uppdaterade. 
  - Tre julklappar inhandlade!
  - Astrid, den pärlan, skaffade Spotify åt mig. Nu är det Cat Stevens för hela slanten! (Calle är verkligen lycklig... )

Japp. Det där får duga. ;)

...and she's back!

Det var superduperroligt att komma tillbaka till skolan idag! Jag saknar er alla när jag inte är där! <3 Det hade varit vilda spekulationer om vad som hade hänt mig, och svininfluensa låg högt i topp. Annars hade inte mycket hänt, även om jag missat en del kul i helgen. Men, vad tusan, helger blir det fler av! ;)

Calle pysslar med julklappar. Jag pallar inte ta tag i mitt liv, utan surfar istället. Mycket trevligare, det kan jag lova.

Åh, just det!

Någon önskade sig en bild på min telefon.

Off course: 
 
Min nya!
Bara lite stolt!

Bio i rusket

Riktigt skräpväder ute idag! Och så säger de att Norrland är kyla och vita vidder. Pfhu! Slask och regn, det är vad som bjuds. Och mörker mellen 13.30 och 9.00.

Jag är fortfarande frisk. Så även Calle. Jag gillar det inte riktigt. Jag menar, det kan ju inte vara ett svagare immunförsvar? Nope, jag är stark! Alltså borde väl Calle också bli sjuk? Om inte annat så för rättvisans skull.
   Fast jag vill inte att han ska bli sjuk, förstås. Jag gillar pigga, friska Calle alldeles för mycket för det!

Ikväll blir det bio! Det passar ju bra nu. Godis och myyys! Jag fick med Calle på New Mon, om jag bjöd på bio OCH godis. Han kanske är lite sjuk ändå? Vampyrer? Varulvar? Inte direkt hans stil... :)
   Eller så är det min grillade hjärna i alla fall. För tjejiga kärleksfilmer med halvtaskig skådespelarinsats brukar ju inte jag lockas av heller ;)

Alla har sina mörka fläckar. Och den som inte kan mutas är allt lite korkad. ;)

Jag har varit sjuk. Punkt.

Och det var givetvis det HÄR inlägget jag refererade till i mitt förra inlägg. Det SKULLE ha legat under det andra. Och varit tomt. Men nu behövdes ju förklaring...

Teknik...

...och det där var på Lindas order.

Ja, för man får inte under några omständigheter (och dit räknas visst inte huvudet-går-sönder-sjuka) missköta sin blogg så som jag har gjort. Nej, man måste skriva och säga att man är sjuk, för att mildra allmänhetens nyhetshunger. Så; nu är det gjort. Ledsen att det kom i efterskott.

Jag har haft väldigt ont i huvudet i kombination med lilte, lite förkylning. Om nu någon (till) hostar om svininfluensa så säger jag bara HA! Om detta nu var svininfluensa (vilket det troligtvis inte var) så är jag glad att jag inte tog den jäkla spprutan. Om det där var allt svinis hade att ge, så har medierna gottat sig väldigt länge på samma mikroskopiska lilla godbit. Det var bara lite jobbigt. Lite. 
  

Idag kände mig lite nästan-frisk idag, så jag bestämde mig för att åka ner till stan och köpa en mobil. Hela min bekantskapskrets tror att jag har dött, eller fått svininfluensa och kommer att dö, eftersom min kära skruttmobil kastade in handuken lagom till att jag blev sjuk.
   Det var tur att jag inte gick till skolan, för att fokusera på ett mobilköp gav mig en jäkla huvudvärk igen.
   Nåja. Nu har jag en ny mobil. Nyochfinochdyr.

Jag har köpt min första fintelefon. Jag är väldigt väldigt nöjd.


RSS 2.0