Tjugosjätte juni II

Ibland känns livet så jäkla... typiskt. Ironiskt, liksom. Har inte ni haft den känslan ibland?

Jag är ensam hemma och planerar in en slökväll. Alternativt lite lek med min nya kamera.
   Först ringer en Janne, en "granne" tre kilometer bort. Han vill att vi ska köra hö. Sure, det blir toppen. Om han ställer balvagnen framför stallet tar jag, mamma och syrrorna och lastar av den imorgon.
   Och nu ringer Calle och är på väg hit. I traktor. Med två hövagnar på släp.
   Dessa två hövagnar vill han förstås ha med sig hem igen, så de bägge måste vi hiva upp på skullen och stapla ikväll. Han och jag. 
   Kruxet är att det redan står en vagn (eller två?) däruppe. I vägen. Så de/n måste också lastas av. 

Yey! Vet ni hur stor en hövagn är?

*suck!* 

Cheer up! Se det från den ljusa sidan! Toppen att vi får in hö! 
  
Ja, jag hör. Det låter inget vidare övertygande.

Tjugosjätte juni

Lugnt och tyst. Det är en ganska bra sammanfattning av läget idag. Mamma, pappa och Astrid tittar på trav. Calle kör hö. Sofie jobbar till tio. Vad gör jag?
   Slöar.

Fast jag tänker inte slöa hela kvällen. Jag ska alldeles snart gå upp och prata med min stackars ensamma övergivna häst, så kan vi vara ensamma och övergivna tillsammans en stund. 
   Jag vet! Jag tar med kameran och testar lite! 

Bäst jag går med en gång. 

Tjugofjärde juni II

...och jäklar, så bra min kamera är! Lyckan är total!
   Det kan också ha något att göra med glassen jag åt förut. Inget socker på tio veckor och så plötsligt - boom, massa gott! Min kropp har blivit glad av mindre.

På tal om glad. Blomstershopen var ute med en jättestor bukett blommor till mig i förrgår. En av mina mostrar kom ihåg mig och hade skickat upp blommor. Så gullig!
   Jo, det var ju min födelsedag. Jag är systemet-vuxen nu! Min chef ansåg mig stor nog att klara av att hantera koncentrerad saltsyra sedan när jag blir ensam i sommar. "Får du köpa sprit ska du få leka med saltsyra också, det är ju jämnbördigt."

Födelsedagen/helgen var underbar! Paket, blommor, släkt, god mat, sms från alla kompisar - tack! 
   Calle gav mig en designkanna och två supersnygga tekoppar. Och en kökskniv han gjort själv, fantastisk, med tillhörande zinkad ask (i träslaget ask, passande nog). Och ett tält. <3 Han är allt bra underbar.
   Från mamma och pappa fick jag en tavla och bidrag till en dator.  Jag fick böcker, två vattenkokare och örhängen från de som kom och grattade mig.   
   Gud, så bortskämd jag blir!

Nästa helg blir det tårtkalas - eller hur? Jag har shoppat i boden och fyllt hela frysen med tårtor. Plus de jag och Calle ska göra på lördag.
   Och det ska bli sol och varmt!
   Men snälla, inga presenter! Alls. Seriöst, jag kommer bli mos.
  
Okej? Vi har en deal? Ni får tårta, jag får träffa er och ha kul. Fair enough i min värld.

Tjugofjärde juni.

OJOJOJ!

Jag är så glad idag. Jag har fått hem min ny kamera. Och den är skitfin. 
  Happy!Femtonde juni

Tänk er en filmscen. En tjej kommer gående över en så gott som öde asfaltsplan, på väg mot en kantig utbyggnad på ett äldre hus. Fabriksmiljö, lite ihopplockat, opersonligt. Himlen täckt av moln. Tjejen drar ett passerkort, det knäpper till och hon kliver in i ett laboratorium. Pysande ljud, skum halvdager över glaskolvarna. Hon tar ett par steg till. Plötsligt får hon syn på en stor, röd, lampa som blinkar hetsigt i takt med ett gällt pip. Ett larm! Stort, otäckt, okänt larm! 
   Syraläckage, brand, farliga gaser? Panik!

Tio minuters vånda - varför larmar det, vem ska jag ringa till, ska jag över huvud taget ringa någon, varför i helvete larmar det, tänk om det är något farligt, är det jag som har gjort något, när kommer Anita, varför går klockan så långsamt, VARFÖR LARMAR DET?
   Anita kom. Det var - ett vattenfilter. I en annan byggnad!  

Resten av dagen var lugn, förresten.

     


 


Tolfte juni

Platt platt platt.
Platt pet platt.
Pet pet platt.
Platt platt platt.
Pet platt pet.

Att sitta vid bären är rätt så enformigt. Se till att jordgubbarna inte sticker upp för högt, att de ligger snyggt och inte i grädden. Fyll på doseraren då och då.
   Tre dagar i rad och jag drömmer snart om förbiflygande jordgubbstårtor. Det ska bli så skönt att gå över på labbet på måndag.

Och så något MYCKET skojigare.

Sylvia ...

Sylvia på ikea

... tar studenten idag!

Massa grattis, förstås!

Fjärde juni

För det är väl redan den fjärde idag? Herregud!

Fniss! Mina systrar kommer hem idag, äntligen. Jag kommer inte vara hemma. Först jobb till elva, sedan sover jag hos Calle. Men jag har minsann förberett deras ankomst i alla fall! Plockat två stora blombuketter och köpt dounuts och lyxmuffins, och ställt upp snyggt i deras rum. Fniss! De kommer bli superförvånade!

Och ett litet blaha på det. Jag är rätt mycket för ljudeffekter just nu, märks det? Just det, blaha. Dags att sticka iväg till Frödinge. Idag får jag nog lägga på kupoler. Eller eventuellt köra marsipan. Jag sliter i alla fall inte på mina hjärnceller, inte!

Snart andra juni

Fysiktenta : check!
Fysikprojekt : *stirrar ut genom fönstret med frånvarande blick*

Sol, en filt under äppelträden, en bra bok. Eller tre. Dagen räddades av underbar slöhet hela eftermiddagen. Men inte på långa vägar lika underbart som den picknicken Calle bjöd på igårkväll. Bästa stunden i år, so far. <3

Sova?

Okej, om ni envisas.


Första juni

Hum-hummeli-hum
Hum-hum-hum
Hummeli-hummeli-hum
Hum-hum.

*traskar runt i huset och tänker inte på tentan*

Om du inte kan göra något åt det, varför oroa sig? Om du kan göra något åt det, varför oroa sig?

What about kunde ha gjort något, men har inte gjort något? Eller kanske fortfarande har en chans, men pallar inte bry sig längre?

Gosh. Jag är knäpp.

RSS 2.0