Och vad ska det bli av dig då?

Skolsköterskan tittade på min prickga mage igår. Det var inget farligt, så jag kommer inte att dö, än mindre slippa någon skola tack vare dem. Fjällros kallade hon det. Tydligen någon halvskum sjukdom utan orsak, smitta eller andra symtom än prickar på mage och ben.
   Okej? Kändes ju lugnt och tryggt.

Med risk för viss upprepning tänker jag nu tala om att jag ska åka hem imorgon. Fast ört ska jag lyssna på ett vårtal, ha ekonomi och sedan åka in till Jönköping och shoppa med syrrorna. Mamma ska göra nåt jobb där, nämligen.
  Men sen blir det av hemåt! Oj, vad jag ska hinna med mycket! Fast det är kul.

Philipp, min tysk-lärare (dubbel bemärkelse) skrattade åt mig. Jag har nämligen aldrig gjort en powerpoint, och det var visst mycket roligt. Så bara för att bevisa att jag kan ska jag minsann göra en. Eller, tja, Calle får göra en. Det är faktiskt typ samma sak, eller hur?

Nu har by the way alla i min närhet, ungefär, bestämt vad de ska pyssla med när de blir vuxna och ansvarsfulla. Det låter som en ganska bra idé, det där med en plan. Men jag vet inte, det där med bra idéer är inte riktigt min grej.
   Visste ni att det är typiskt för en kvinnlig hjärna att fundera jättemycket innan ett beslut fattas, och sedan fortsätta fundera på om det verkligen var rätt i evigheter efteråt. I den bemärkelsen är jag ytterst kvinnlig.
  Och än så länge bara i den första fasen.

Nu skulle kunna vara ett bra tillfälle att berätta allt som hände på balen, men tji fick ni. Jag har viktigare saker för mig. 

Rubriken får inte bestå av enbart blanktecken

En dag kommer jag orka berätta vad som hände i lördags när det var vårbal på Gyllene Uttern.
   Den dagen är inte idag (men kul var det, ifall ni undrar).
   För idag måste jag plugga, och det massor. Men nu ska vi inte hänga upp oss på detaljer.

På grund av balen var jag i Ödeshög när jag vaknade igår, och på grund av skolan fick jag vackert stanna där när mamma, Assebasse och Calle took off mot Vimmerby. Lite sorgligt, nästan. 
   Jag hjälpte Christer i trädgården, fikade och lekte med Jonathan när han kom på besök. Jag är grym på kurragömma! xD Hade glömt hur jäkla kul det är! Någon som är sugen på en omgång?

Det här är en superkort vecka, vilket ska bli så skönt! Komma hem är aldrig fel, och att få stanna hemma i några dagar är härligt! Inget säärskilt är planerat förutom att jag ska åka på knivmässa (?) i Sävsjö på lördag. Knivmässa, hör ni hur farligt det låter? Och där ska jag trampa omkring...

Nu ska jag gå och be skolsköterskan kika på min mage. Prickarna trivs nämligen väldigt bra där och förökar sig glatt. Så jag tänkte försöka ta död på dem.
   
  

Vanvård

Håll i er, för här kommer årets konstaterande:
   Jag suger på att uppdatera! Jag har så mycket att säga, men orkar liksom aldrig plita ner det. Eller okej, jag har inte så mycket att säga egentligen, men det hamnar inte på pappret i alla fall.
   Skuldkänslor? Inte ett dugg.

I onsdags skrev jag nationellt prov i svenska. Det är nog ungefär vad jag gjort i skolväg den här veckan. Herregud, om lärarna visste hur lite jag egentligen gör skulle jag bli underkänd direkt. Med anledning av mi studieflit har jag ovanligt mycket som borde göras idag. Känner ni igen mönstret? Ju mer att göra, ju mer bloggar. Jag är grym på att fördriva tiden med bättre saker än att plugga.
   Ja, som igår, exempelvis. 1,5 timmar arbetspass: pratade med Madde, åt kexchoklad och var glad. Hela kvällen ensam: Sov, tittade på TV, pratade med Calle. Var knappt ens ute!
   Jisses, vad jag är loj!

Förra veckan var jag i Tyskland. Uppdatering kommer så småningom, kanske på söndag? Jag har inte tid nu. Jag ska ta tag i mitt skolarbete. Oj, vad jag är flitig när jag vill.
   Tyskland var det, ja. Jättekul! Härligt folk, bra hotel, roliga saker att göra. Toppenvecka.
   Var god dröj. Mer information följer.

Imorgon är det bal! Jag ock Calle (och reste av treorna, men de räknas liksom inte ;))  på Gyllene Uttern!  Kan bara bli bra, om det inte stormar när vi åker båt. Usch för färjor! Fast överlevde jag till Tysklnad, så...
   I onsdags fixade Sylvia mina naglar! Hon är en ängel, och snyggt blev det! Jag är dock en smula handikappad, men det är det värt.
   Och så ska vi dansa, jag och min Calle! Det kommer säkert gå jättebra, men jag är allt lite nervis. Det är nog Calle med, även om han inte vill erkänna det. ;)

Nej, allvarligt. Vanvård av blogg vs. vanvård av skolarbete?
   Bäst jag sätter fart.  

Och så en applåd för Linda!

Oj, så roligt jag hade igår! Ni vet balen? Den som jag och Calle ska gå på om två (!!!) veckor? Jag har nästan förträngt den, men igår blev vi smärtsamt påminda om Grennaskolans fina vårbal.
   15.30 hade vi nämligen valsträning slash Vett&Ettikett. Jag var ju utan kille, men det var det en tjej till som också var, så vi fick dansa ihop. Inte en aning om vem hon är, men sjysst var hon i alla fall. Vi var superflummiga. "Okej, nu kör vi. Förresten, är det du eller jag som är kille?" Snacka om förvirrat!
   Men oj, så duktiga vi var!
   Vett&Ettikett höll rektorn och skolans pr-ansvariga i. Det var ganska roligt det också. Han har lite humor, vår rektor. Fast det känns som det var väldigt mycket och väldigt överseriöst, men om jag lärt mig något om den här skolan så är det att ingen bryr sig särskilt hårt om något, så det blir nog kul ändå.
   Och det var väldigt skoj att läsa upp skålningsregler och gentlemannaettikett för Calle! Han har betydligt mer panikkänslor än jag, och då är han klar med allt.
   (Fast det är jag typ med. Ska bara välja vilken känning jag ska ha, hitta skor, väska, någon som kan hjälpa mig med håret, manikyr - eller behövs det? Ja, jag är nästan klar!)

Vet ni vad det är för datum idag?
Det är den tionde april detta nådens år 2008.
Och det innebär i sin tur att

Linda blir 19 år idag!!

image2

Linda. du är bäst!!

Och jag har redigerat bilden själv!

No, I'm not dead. Yet.

Uppdatering? Vadå jättelänge sedan? Nej, nu förstår jag inte alls vad du pratar om!

Okej, jag erkänner. Jag suger på att uppdatera min blogg. Och min bilddagbok. Men vet ni vad? Jag tar det faktiskt inte sådär jättehårt. Jag menar, det finns ju viktigare saker i livet?
    Som att plugga. Som jag inte gör
    Eller planera inför bal och student. Vaddå? I ÅR?
   
Som att vara social. Vem? Jag?
    Skulle kunna ta tag i skolarbetet inför Tyskland. Ni känner väl mig? Det löser sig!
   
Eller varför inte se till att jag har ett jobb hela nästa år. Men sex veckor, det är lång tid!

Nej, jag är nog helt enkelt en sådan person som inte gör saker.
   Take it or leave it.
   Men jag är i alla fall inte död. Än.


RSS 2.0