Note

Tralalala!

Här sitter jag och är glad. Inget konstigt med det? Jomen, förstår ni, jag borde vara supertjurig. Det är ju tentaplugg.
   Men inte idag, alltså. Livet är bara härligt idag.

Kanske beror det på att jag är på rätt sida om den mintgröna dörren?  

Deja Vu

Jag har varit jätteduktig idag (själv-pepp) och pluggat från kvart i åtta till halv två. Det är faktiskt bättre än det kunde varit med tanke på att 1. Jag var ensam till lunch och 2. Det var solsken ute.
   Nåväl. Halv två gav jag upp och trampade någorlunda glatt hemåt. Jag undvek med nöd och näppe att köra över ett barn och trodde en ponny var en en hund.
   Jag kom hem. Så klev jag av hojen och gich fram till dörren. Den är mintgrön. Jag drog i den. Ungefär så här lät det i mitt huvud: 

   "Låst. Låst? Varför är det låst nu igen?"
   "Hm. Var är Calle?"
   "Helvetesjävlaskit - Calle skriver tenta!"
   *
plingplong* ... *plingplong*
   "Öppna nu då!"
   "Nepp, han är inte där. Helvetesjävlaskit - han skriver ju tenta."
   "Var är mina nycklar?"
   "De är i jackfickan. Den grå jackan."
   "Helvetesjävlaskit - jag har den rosa jackan!"
   "Helvetesjävlaskit - den grå jackan hänger ju bara tjugo centimeter bort. På andra sidan dörren."
   "Kanske den är i väskan i alla fall?"
   "Nepp."

Så då stirrade jag på dörren en stund. Den fortsatte vara opåverkad av mina tankeexperiment.
   Jag satte mig på verandan och åt min lunchlåda. Korvstroganoff. Kallt - för mikron bor i vår lägenhet. Jag ska flytta ut den på verandan nu.
   Kall korvstroganoff är så där. Om ni skulle få för er att testa. 
   Sen svor jag lite till och så cyklade jag in till stan igen. Jag satte mig på biblioteket och läste en helt vanlig bok tills Calle var klar med sin tenta. 

Utelåst, second time: check.
   Fast den här gången var det i alla fall mitt eget fel...  


Tråk!

Åh, nu börjas det igen! Tentan närmar sig med stormsteg och jag har nu börjat plugga (halleluja!). Calle tentar i morgon och trots att jag inte varit ett dugg avundsjuk hittills känns det trots allt orättsvist att han är klar i morgon eftermiddag.

Jag kanske är en aning tjatig, men oj, vad jag längtar efter sommarlovet! Efter sommaren och efter nästa helg. Då blir det finbesök som säkert kommer få min sommar-abstinens att skjuta i höjden.
   Ge mig! ;)

Årets första

En Cornetto Hasselnöt från Olles kiosk. Årets första glass har smält i magen! Alldeles nyss, faktiskt! Är inte det ett sommartecken snarare än vårgrej? Men så är här ju typ 20 grader i solen också!
   Synd att vi fick ett mms från ett knallgrönt Djursdala med blått vatten och 25-gradig sommarvärme. Inte ett dugg avis från lägenheten då inte... ;)

Calle pluggar. Jag gör inte det än.
  Dåligt samvete? Inte tillräckligt mycket... ;)


Vyer från en cykelsadel

Det har blivit en hel del trampande den här helgen och min rumpa är alldeles öm. Inte van vid cykelsadeln ännu.
   Jag har fått färg efter att ha varit ute i solen - det syns var linnet satt! Kanske inte brun ännu, men en rosaaktig nyans är väl fantastiskt hett? ;)

Lite bilder från cykelturerna fram och tillbaka till Hjoggmark. Och ja, vi ligger efter. Kanske... tre veckor? Men våren är ju inte desto mindre härlig för det!

Vår
Min hoj. Det är grusväg en bit från stallet.


Umeå stadskyrka
Liten bit genom stan. Umeå stadskyrka.

Cykelbron
Gamla bron a.k.a. cykelbron.

Vy över vattnet
Sol över älven. En vecka utan is!

Påskägg!

Godis, godis, godis! Jag har fått ett alldeles fullt påskägg av Calle och han har minsann godis så det räcker, han också. Smaskens!
 
Och så har vi blivit en cykel rikare! Ligger en cykel i diket alldeles ensam i två dagar (med tanke på smutsen, säkert mycket längre), då är det faktiskt en ren räddningsaktion. Den är räddad nu, lille cykeln.

Nu ska vi se om det kan ordna sig inför stallturen i kväll. Min skjuts messade nyss och skulle inte längre hem. Supergulligt. För det är ju så lätt att få tag i någon annan så här på eftermiddagen. Överväger att cykla eftersom det ju är väldigt fint väder.
  Lite trött blir man. Förvarning - ja, tack!

Hihi!

Inte bara vi som tyckte Red Riding Hodd var tafflig. DN:s recenscent säger nästan precis samma saker som vi sa när vi gick hem från bion, och jag och Calle har suttit och flabbat åt hans text nu.

Spnan in: http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/farglos-rodluva-fin-elefant-och-superskog-raddar-tafatt-handling

Vårväder

Åh, vilken härlig dag! Solsken och jättevarmt (nästan T-shirt). Jag och Calle har varit ute och gått en sväng och blivt omkörda av travhästarna. VI hittade till och med grönt gräs som två glada grisar sitter och smaskar på nu.

Vår!!

Riktigt bottennapp

Jag och Calle går ju som bekant en hel del på bio. För det mesta ser vi bra filmer, och då och då är filmerna lite  sämre. När man ser så pass mycket film kommer ju tyvärr också de där riktigt bottennappen med jämna mellanrum. Igår, till exempel.
   Red Riding Hood suger. Så nu vet ni det. Urdåliga skådisar (helt otroligt dåliga!). Krystad monolog. Konstgjord, plastig och rent felaktig scenografi. Larviga mellanspel utan någon funktion. Ologiskt och underligt handlande från samtliga karaktärer. Taffliga specialeffekter. 
   Och det värsta är att idén är ju så bra, tycker jag! Det kunde ha blivit fantastiskt - men föll platt. Se den inte. 

Så. Nu ska jag göra något viktigare. 
   Påskpynta, kanske?   


Minitripp till Skottland

Eller, tja, kanske inte riktigt. Nästan? ;) Gårdagen avslutades med drinkar, snack och underbara människor på Pipes of Scotland, en av pubarna nere på stan. Vi hade en lite mini-avslutning nu innan alla åker iväg på påsklovet (som inte är lika långt som Lindas. Fusk.) och det var fantastiskt mysigt.

Påsklov, som sagt! Calle och jag har gått en liten sväng på morgonen i vårsolen - det luktar till och med vår nu! Jag sitter och skriver, Calle bygger kniv. I kväll blir det bio.

 Känns som en helt OK start på påsken. Må den fortsätta lika härligt!

Dagens problem

1. Den satans antipatin sprider sig. Snart sitter vi väl var för sig i varsin stuga och skakar med bössorna om någon främmande närmar sig. Vad är det egentligen för fel med att hjälpas åt? Med att bry sig om sin nästa?
   Jävla quick-fix-mentalitet. "Det är deras fel - bort med dem! Sen blir allt bra!"
   Elller... Nä, just det!
 
Sannfinländarna in i finska Riksdagen:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/motgang-for-centern-i-finlandska-valet


2. Unken kyrkomoral sprider sig. Begränsa aborterna - kvinnan har inte rätt att bestämma! Trodde de skämtade först, men nejdå. De är fullt allvarliga. Riktigt läskigt, tycker jag.
   Nu är jag nog väl nära militantfeminismen, men föga förvånande är de män. Jag kan inte låta bli att undra om de tänkt annorlunda om de varit kvinnor?

"Dags för samhället att nyansera synen på aborter"
http://www.dn.se/Pages/Article.aspx?id=640068__Article&epslanguage=sv

Som tur är finns det i vart fall fler än jag som reagerar en hel del på den här artikeln. Annars hade jag blivit skraj på riktigt. Nu kan man ju ändå hoppas lite grann på mänskligheten. 

"Unket förslag om att inskränka aborträtten."
http://www.dn.se/debatt/unket-forslag-om-att-inskranka-abortratten


3. Spotify blir en betaltjänst. Ja, jag vet att jämfört med de andra blir det här ytte-pyttigt. Inte desto mindre stör det mig.

...och så var jag glad igen!

Ja, nu förstår ni! Nu mår jag mycket bättre!

Plugga är ju inte så pjåkigt egentligen. Särskilt inte när det bara är att lära sig utantill. Vi hade ca 170 strukturer att lära oss, ca 1/3 på latin. Jag skrev upp allt vi skulle kunna. Jag skrev dem igen med sjuttio fel. Andra gången hade jag elva och idag på morgonen ett fel. Rabbla utantill - javisst! 
   Sen blev ju testet en smula annorlunda, men alla hade klarat sig. Jag är nöjd.
   Så nu har jag bara en lektion i morgon - sen har jag påsklov till 3e maj! Livet är så härligt ibland! (Sen kan vi väl prata tyst om de där satans sidorna jag ska lära mig utantill, väl? ;))

Nä, hörrni. Nu får ni sluta uppehålla mig. Jag har faktiskt viktigare saker för mig. 
   Just det.
   Viktigare saker, var det ja... ;)

Suri

Jag hatar att plugga. Därför är jag på sällsynt dåligt humör idag. Och när jag är på dåligt humör, då blir det inget skrivet.

Lika bra. Jag måste ju plugga.

Blanka golv

O, oj, oj, vad här är rent och fint nu! Riktigt tjusigt. Vårstädning deluxe. Det luktar så härligt när man städar om våren och kan vädra lite. Gulsåpa och frisk luft och nästan lite grönt också.

Snön ligger i smutsiga små drivor här och var, men mellan vintermonumenten sticker små grässtrån upp och en och annan krokus syns längs husväggarna. Älven har börjat spricka upp fläckvis och änderna trängs på iskanten.   
  Vår! Snart är det verkligen vår! 

Ett annat inte lika underbart vårtecken är bristande plugg-motivation i kombination med mycket att göra i skolan. På måndag har vi histologi-test, alltså test på de där roliga små slidesen vi suttit och tittat på i mikroskopen. Det är visserligen lite halvcoolt ibland, men stor del av tiden sitter man och stirrar på en rosalila ofokuserad röra och undrar vem som egentligen bestämt vad som är vad, eftersom allt ser likadant ut. 
   Sedan blir det påsklov. Plugglov. Vi har tenta tredje maj och det är väldigt, väldigt mycket som ska sitta då. Närmare 1200 sidor för att vara exakt.  

Och så har jag äntligen blivit klar med min långa berättelse! Det är riktigt coolt när man håller 140 sidor i handen och man vet att de där, de har jag skrivit. Alldeles själv.
   Sååå - nu ska jag rätta klart den också... ;)

Nästan frisk

Idag har jag varit på fötter och i skolan. Halleluja moment. Jag har varit riktigt superglad, för är det något som är härligt så är det att bli frisk! (Sen att jag fortfarande snörvlar och är hes... Detaljer! ;))

Nu är jag jättetrött och vill sova. Kanske för att jag har varit (liiite är) sjuk. Kanske är det den där lilla detaljen att jag i morse gick upp normal tid istället för typ mitt på dagen. I vilket fall - trött!


Snacka om att kunna snacka!

Fantastisk snubbe:Helt otroligt.

Sämre än i höstas

Ja, det var väl tur man missade anmälningen till Högskoleprovet i år då. Den här gången dabbade jag mig och är nere på 36 rätt på ordprovet. 
   http://www.dn.se/nyheter/fragesport/hogskoleprovets-orddel

I höstas hade jag 37. Och med det lilla mini-skrytet får jag väl sörja lie, för med nytt upplägg på provet är jag väl typ nere i bottenpoäng, om jag skulle få för mig att skriva det.

;)

Och, ja, jag är fortfarande sjuk.


Agrhh!

Åh, nu vill jag inte vara sjuk mer! Jag kan inte ens sova för jag är så satans förkyld!
   Stackars, stackars, stackars mig!


Solsken

Morgonen inleddes med solvarma vindar och takdropp och man skulle kunna tro att våren nu på riktigt är här. Min jacka kändes plötsligt för varm. 
   Vilken tur att det varit trist väder tidigare i veckan då, så att det kan vara så där vackert ute nu när jag känner mig riktigt risig.

Mer Panodil och Bafucin, vars verksamma substans med struktur samt molekylära effekt jag tack vare två års utbildning nu kan redogöra för.
   Men inte blir jag friskare av det. 

;) 


Krassligt

I morse vaknade jag med ont i halsen och huvudet. Jag stannade kvar i sängen. Ett par panodil och lite honungste har nu fått mig på fötter och strax ska jag åka upp till universitetet så jag inte missar eftermiddagen också.
   Tycker en smula synd om mig själv. Jag har en tendens att göra det när jag är lite så här halvsjuk. Jag får trösta mig med lite våfflor till lunch, helt enkelt.

Har just tryckt hem en kursbok också. Jag har insett att lärarens föreläsningar visserligen är lite småkul men att hans ord inte fastnar alls i mitt huvud. Då blir det bra att kunna läsa själv.
   Principles of Animal Physiology är nu på väg hem till mig.

Physiology. Det skulle man skriva när man spelar alfapet. Då skulle jag spöa Calle med mer än 30 poäng (som jag gjorde igår).
   Nu mådde jag genast bättre. Segerns sötma... ;)
   Och ett par våfflor på det? Mums!

Jag kanske blir helt frisk? ;)


Lyx

Det är riktigt lyxigt för mig/oss den här helgen, plus lite nästa vecka. Carin har åkt iväg och jag får ännu en gång ha hennes bil - och det är verkligen underbart att ha tillgång till en bil! Kunna handla, åka till stallet, åka till kopmisar... Me like!

Calle är på grabbmiddag. Det uteslöt visst mig (Va? Vaddå? ;)). De skulle äta jag-vet-inte-hur-mycket och spela spel. Och dricka lite öl. Calle bakade en supertjusig blå prinsesstårta igår och gjorde chokladpudding de skulle ha till dessert. Orättvist. Jag fick visserligen slicka alla bunkar som kompensation (och egentligen är ju det mycket godare) men ändå.

Äsch, jag skojar bara. Jag är faktsikt glad att få vara själv en stund. Jag behöver som de där timmarna i veckan då jag får vara hemma alldeles själv. Jag gör inget konstigt eller så - men jag behöver ensamhet ibland. Så jag hör mig själv igen.
  Sorry, djupt igen. Det är väl en sån veka. 
 
Nu ska jag återgå till mitt tedrickande och skrivande. Ingen som avbryter på flera timmar.
   Perfekt.


RSS 2.0