Trettionde september

Gosh! En månad till har gått!

Idag kände jag mig som världens mest otacksamma flickvän. Calle lagade mat idag när jag satt och skrev labbrapport. Han gjorde panerade strömmingfiléer med rårivna morötter och potatismos med persilja. Visst låter det gott? Det luktade gott också. 
   Fast strömmingfiléerna smakade... fisk. Väldigt, väldigt mycket fisk. Som de ska göra. Som jag inte riktigt klarar av.
   Jag tog en bit. Jag åt inte ens upp den.

Herregud. Jag är helt otrolig.


Tjugonionde september

Väderleksrapport från Umeå stad: Det är höst här. Eller, snat vinter. Eller, det kanske redan är vinter?
   Björkarnas knallgula löv ligger fint i drivor längs cykelvägarna. Blåsten är superkall. Igår snöade det (!). Kanske är dags att ställa fram snöskyfflen, så man tar sig ut ur huset om mornarna? 
   Calle har köpt en mössa. Jag tycker att det var väldigt klokt.

"Alla pratar om vädret, men ingen gör något åt det."

Klokt nog för den här dagen, kan jag tycka. Lite så där spontant, bara.

Tjugoåttonde september

 Anders, Gittan och Victor hälsade på i helgen som vårt första besök på Bigarråvägen- Det var riktigt, riktigt mysigt! Nu saknar jag min familj lite extra, bara, så det måste snart bli att åka en sväng ner till Småland. Problemet är bara att det är svårt att bestämma när man ska åka, när schemat ändras minst två gånger varje vecka. 
   Lägenheten blev väldigt tom när de åkte igen på söndagsmorgonen... Tja, vi får väl helt enkelt hoppas på att de snart kommer tillbaka.

Har ni hört det där kinesiska ordspråket? "Man blir inte lycklig innan man har en trädgård och ett bibliotek". Jag känner att jag börjar närma mig nu, med en blomkruka utanför ytterdörren och en supersnygg bokhylla i lägenheten. Tusen tack!

Bokhylla

Lite mer ett riktigt rum nu.


Tjugofemte september

Idag har jag lite sovmorgon. Det är otroligt skönt att vara hemma och sega sig lite.
   Morgonen igår var däremot inte så lugn och stillsam. Vi tog bilen på morgonen, eftersom jag skulle iväg och rida på eftermiddagen. Det var dumt.
   Poliskontroll, köer, vägarbeten, avstängda vägar... Det tog nästa 45 minuter att ta sig de fem kilometrana som tar ca 20 minuter att cykla. Suck.

Pållen jag testade var mysig. Och, oj, vad det är roligt att rida! Det svåra blir att bestämma sig för vilken jag vill fortsätta med. Jag har en till jag ska testa nästa vecka, så får vi se.

Idag får vi besök, och jag är superpeppad! När kommer alla ni andra? ;)


Tjugoandra september

"Skriv ett kort inlägg. Skriv klart nu! Jag vill titta på SVT play. Skynda dig, Siri!"

Jag tror han vill säga mig något. Undra vad? Det blir så svårt att höra vad han säger efter en stund.

Det här inlägget handlar egentligen inte om något, så han har kanske rätt. Det är lika bra att hålla det kort. Det jag vill berätta om dagen handlar om knepiga separationslabbar, fiskgratäng och syslöjd. Eller syslöjd. Jag har kortat upp gardinerna som var för långa. Med strykjärn och klisterremsor.
   Men det räknas väl också? Lite händighetspoäng får jag väl i alla fall?

Nu ska jag rensa strykjärnet från klister.

Tjugoförste september

Med lite smått stigande panik har jag börjat inse att det nu är (relativt) jättemånga som håller ögonen på mig via bloggen. Gosh. Jag borde insett det när jag envist vägrar skaffa facebook. Hur ska folk annars veta vad jag gör?
   Grejen är väl mest det att jag tycker ju inte jag gör så mycket. Mer än skadar mig (har idag ett gaffelhål i pekfingervecket. No comments.) och blir utelåst. Att det ska vara så intressant?
   Tja, eftersom ni (allihopa jättemånga!) verkar tycka det, så är det ju bäst att jag fortsätter uppdatera.

Idag började vi med tema två i första kursen. Det handlar om Morgondagens Mediciner och känns mycket coolare är Idrott & Hälsa. Vi ska leta fram och testa nya potentiellt bakteriedödande bakterier och framställa dessa sytnetiskt. Visst låter det häftigt? Fast inte riktigt lika coolt som nästa teme - kriminalteknik. Då lär jag tända till ordentligt.

Eftersom introduktionen var klar vid lunch har jag lagt eftermiddagen på att baka en silverkaka. Hoppas att det är lika gott som det låter. Vi har ju också parfait och chokladpudding kvar sedan igår. Jag kommer kunna rulla nerför Svingen även om jag glömt cyklen hemma...

På tal om hemma; vi får vårt första besök i lägenheten till helgen! Wow. Det är stort. Och sjukt roligt! Längtar till fredag.

Silverkaka. Ska vi testa nu?

Tjugonde september

Läget är lugnt så här en månad efter inflyttning. Jag känner mig mycket friskare. Det är bra.
   Med gemensamma ansträngningar blev lägenhetens bestånd av dammråttor tillfälligt utrotat, och jag har också svevt ihop ett helt bullberg. Calle har gjort parfait och hemma-chokladpudding, samtidigt som han tränat på engelska. "Åh, en elvisp! Electric Whisper!"
   Ungefär lika roligt som "sugar cookie" och "kappillaries"... ;)

Någon undrade vad den största skillnaden mellan Vimmerby och Umeå var. Jag sa att folk i allmänhet var tystare, men snälla, och att mjölken såg konstig ut. Så här kommer en bild. Konstig mjölk:

 Norrlandsmjölk

Jag ska cykla ner till stan och träffa Hanna nu. Vi ska plugga kemipå Waynes. Jag misstänker att det blir mer snack och fika än plugg.


Artonde september

Det är kanske inte "någon" som är ute efter mig. Det kanske är ... Calle! 
   Idag verkade det så i alla fall.
   Vi gick bägge halvdag idag, jag på morgonen och Calle på eftermiddagen. När jag kom hem till Calle så käkade jag lite och satte mig sedan utanför dörren för att skruva fast reflexerna på cykeln. Calle kommer ut, pussar mig och sticker till skolan. Två minuter senare ska jag in och hämta tejp (inte tejpa fast reflexerna, bara för att göra stången tjockare... ;). Dörren är LÅST.
   "Det är inte sant. Det är fan inte sant. Han KAN ju inte ha låst dörren?"
   Jodå. Det kunde han visst det.

Utan nycklar, mobil och pengar. Cykeln är låst. Tofflor på fötterna.
   Jag fick låna telefon av grannen. Calle svarar inte. Vaktmästaren har gått hem för dagen. Jag ringer Ida och ber henne fortsätta ringa Calle. Jag knackar på hos de andra grannarna, granne 1 skulle iväg, ingen annan hemma. Byggkillarna jobbar bara ute, och har därför ingen huvudnyckel. Jag lånar en mobil av dem och ringer Calle igen. Ingen svarar.
   Jag sätter mig på verandan och väntar.
   Det blåser. Och regnar. Och är typ fem grader varmt.

Tre och en halv timme senare kommer Calle. Min rumpa har fortfarande inte tinat.

Hämndförslag, någon?

Sjuttonde september

Skär-sig-Siri, det kan ni kalla mig!
   På tre dagar har jag lyckats med blodutgjutelse tre gånger. Mina händer börjar se massakerade ut, och plåster går åt i en rasande fart.
   I måndags, när vi experimenterade i idrottslabbet, lyckades jag krossa ett litet tunt provrör i handen. Ett blodfyllt provrör, för övrigt. (- Sebastian, om du har några blodburna sjukdomar, är det läge att tala om det NU!). Argh!
   I tisdags lyfte jag en (vass, visserligen) kniv med högerhanden, tappar den och träffar vänsterhanden med spetsen.
   I går skar jag upp pekfingret när jag diskade. På en MATKNIV! 
   
Någon är seriöst illvilligt inställd till mig. Bara för att jag är paronoid betyder inte det att de inte är ute efter mig... ;) Eller, hur var det nu?
   Aja. Ska det fortsätta i den här stilen tänker jag skaffa en stor första-hjälpenlåda. Den lär ju behövas.

Jag fick min hästabstinens tillfälligt botad igår, på tal om att smärta. Träningsvärk... ;)
   Hälsade på en trevlig D-ponny, pigg och glad, i ett prydligt stall med vettig ägare. Kändes bra! Dock litet långt ut, egentligen. Jag ska kika på ett par till, så får vi se. Roligt som tusan var det i alla fall! 

Vid det här laget tror jag nästan ni kan gissa varför jag sitter i skolan (och varför jag bloggar och inte gör något vettigt)? Just det, grupparbete. I morgon är det redovisning av arbetet. 
   Ja. JA! Jag är faktiskt klar. 

Nästan?

 


Sextonde september

Än så länge sitter jag ensam här på universitetet. Vi ska ha gruppmöte om 10 minuter för att jobba klart med vår rapport och vår presentation. Min grupp är väldigt ambitiös. Jag har sagt det? Ja, men den är VÄLDIGT ambitiös. Tur att jag är med och lugnar ner lite grann.
  
Jag är ensam. Och väldigt trött. Det känns inte som en särskilt bra kombination. Lite som Ior i Nalle Puh. Fast gladare.
   Jag har i alla fall inte mjölksyra i benen idag. Jag ska provrida en potentiell medryttarhäst i eftermiddag, och tänker ta bilen dit. Eftersom jag inte vet när jag slutar, tog jag bilen hit också.
   Det ska bli väldigt kul att rida lite igen. Jag saknar min knäpphäst där hemma. Lille Trubbel!

Första gruppmedlemmen ramlar in nu. Hanna. <3 Lika pigg och glad som vanligt. 
 
Nu ska här grupparbetas!

Femtonde september

Sofie sms:ade mig i morse och kom ihåg min namnsdag. Det är visst idag, hurra för mig! Sötnos, inte sant? Det är min syster, det! (Sen att det troligen var Irene, älskade faster, som påminde henne, det säger vi väl inget om?) ;)

Jag sitter på universitetets internet; mitt eget går knappt ens att öppna mailen med. Idag ska jag gå ner till Teliabutiken och klaga. Jag håller på och motiverar mig nu. Jag gillar ju inte att gnälla på saker, egentligen. Men jag tycker ännu mindre om att bli lurad, så det så. Muttermutter.

På tal om datorer; vet ni hur tung en bärba dator är? Min väger i alla fall alldeles för mycket när man ska stå upp och trampa sig uppför Swingen (bro upp till universitetet). Jag blir slut. Och Calle, han bara swischar iväg utan att ens stå upp. Jag ska köpa IKSU-kort och börja träna. Sen ska jag bli superstark och brotta ner Calle innan vi kommer fram till Swingen. Då kan han ligga där och sprattla när jag elegant och utan ansträngning försvinner uppåt i ett rasande tempo. 
   Eller så kanske jag ska satsa på det till mitt nästa liv? ;)

Jag har förresten grupparbete nu. Jag vet inte, men på ordet låter det ju som om man ska samarbete. Typ jobba lite också, kanske. I en grupp? 
   Ja, just det. Siri, one point.
    

Elfte september

Det tar fktiskt emot lite att skriva det datumet, eller hur? Så mycket som har ändrats sedan de där flygplanen tog med sig tvillingtornen ned till marken. Undrar om vem-som-nu-ligger-bakom skulle göra samma sak igen, om han fick se vilket liv det skulle bli först?
   Mina tankar till de som dog då tornen rasade, och till de som dog tornen skulle hämnas.

Idag har vi varit på Myrorna igen. Jag både gillar och ogillar den där affären. Bra om man ska ha kläder, inget vidare om man är ute efter möbler. Vi köpte en våg, två krukor och två äggkoppar. Äggkopparna tackade för sig mot asfalten innan vi hann in i bilen. Hala jäklar, de små liven.

Jag borde väl egentligen pyssla med mitt temaarbete. Jag går ju i skolan nu igen. Fast min hjärna verkar definera skolarbete som "något du bör skjuta upp så länge som möjligt. Eller, nej förresten, SKA skjuta upp LÄNGRE än möjligt. Helst inte göra alls."
   Fast jag har börjat. Det är ett framsteg.
   Vi har tema "Idrott och Hälsa" nu, ett av fyra teman under kursen Biologisk Kemi som vi läser fram till vecka 45. De andra temana låter roligare, tycker jag. "Morgondagens mediciner", "Modern kriminalteknik" och "Växt- och skogsbioteknik". Mums! Det blir skillnad!
   Jag och min lilla grupp jobbar med hur vätskebalansen påverkas vid fysisk aktivitet, och jag skriver om de olika vätskerummen i kroppen och hur deras balans upprätthålls (suckochstön). Hör ni hur det låter? Tänk sen, när vi ska låtsasutreda mordfall!
   Gruppen är ambitiös. Oj, så duktiga vi (de) är! Arbetet kommer äga alla andra! Om jag nu gör klart min del, det vill säga... ;)

Ikväll blir det pannkakor till kvällsmat. Nu ska här blandas smet!

Man får äta pannkakor ena dagen, om man åt broccoligratäng dagen innan... ;)Sjunde september

Calle sitter på golvet i vårt lilla rum. Vårt lilla rum, det som nog är tänkt att vara sovrummet, har ju blivit mer eller mindre omgjort till "verkstad". Calle började lite smått med en hyvelbänk. Jag är inte riktigt säker på vad som hände sen. Det ramlade in lite verktyg. Skruv, tumstock, blocknycklar. Sådant där som är nödvändigt. Och en verktygslåda, större modell. Nu även cykelhjul, cykeldäck, cykelpump och cykelreperationssatser.
   Calle sitter och knölar in en ny slang i ett cykelhjul. Det ser komplicerat ut, så jag satte mig tacksamt vid datorn istället. Att spela musik för någon som jobbar, det måste ju räknas som att hjälpa till?

Cyklar! Vi har köpt cyklar (äntligen!). Igår åkte vi norrut och hämtade en till mig, och en till Calle. Han har nu två stycken. En militärcykel, som går att cykla på, och en som han lagar för att sälja (om jag nu förstått upplägget ordentligt).
   Det är nämligen obligatoriskt med cykel i Umeå. Varenda jäkel äger minst en cykel. Våra grannar ser ut att äga ett trettiotal.


Andra september

Okej, okej! Håll er lugna! Det finns ingen anledning till  panik.
   Jag har ju faktiskt överlevt, so far, även om man skulle kunna tro annat.

Nollningen är i full gång. Jag har en slips av vaxduk runt halsen och får pluspoäng för saker som ihärdighet och smålandshanduk (en av generalerna är från Vetlanda), och minus för sånt som oföljsam.
   Min klass, i dagsläget sex personer varav en kille, och en till "söderifrån" - från Sundsvall... ;) Alla är toppen! Superkul är nog rätt ord för att beskriva oss.
   Det händer grejer hela tiden. Det är därför det är lite seg uppdatering här (giltigt skäl, för en gångs skull). Det är fester och updrag och föreläsningar och rundvandringar och shopping och, och, och... Jag är helt slut! Men, oj, vad roligt det är!
   Nu hittar jag skapligt på universitetet. Jag vet vad alla molykylärbiologer heteroch ungerfär varifrån de kommer. Jag har ett passerkort och känner igen min kursledare. Jag har haft, och klarat, ett prov. Jag har ett schema. Jag hittar till lunchrummet.
    Snart är jag en riktig student!!

Idag blev en föreläsning inställd, så jag börjar först vid ett. Jag har skjutsat Calle till hans första riktiga föreläsning med de som ska vara hans klass de första tio veckorna. Han är glad att vara igång.
   Jag ska städa lite, baka lite och sedan åka iväg för lite shopping inför kvällen. Glitterfest står på schemat. Det går inte att hitta glitter, eftersom modet säger läder och nitar. Jag ska istället till myrorna och sondera terrängen.

Eventuellt är jag ledig i morgon kväll. Eventuellt blir det alltså ett inlägg då. Annars har jag fullt upp tills på söndag.
   Herregud. Utbränd innan vi börjat plugga.

Puss&kram!!
RSS 2.0