Visor och målarfärg

Helsike vad jag jobbar! Tycker att allt bara flyger förbi, timmarna i labbet går så fort. Väl hemma tänker jag göra tusen saker men hinner bara hälften... ;) Dagens probelm : för mycket att göra.

Full fart, som sagt. I helgen har jag avverkat Visfestivalen, där jag fastnade stenhårt för Gaby and the Guns och en ascool tjej som hette Jenny Almsenius, och så har jag varit på auktion (fyndat!) och bettat med syrran + Anders, Calle och Victor om vem som inte ska krascha på folkracebanan. Toppenkul, alltihop.
   Och i helgen blir det Skånetripp, där gänget ska bo på båt i Åhus (HELP! Nej, lugn nu! Jag ska våga. Båten ligger still. Jag kommer inte bli uppäten av sjögräsmonster eller drunknade ruttnande människor utan ögon. Inga fiskluktande trasiga blodlös händer. Jag kommer inte vakna och sitta fast när båten långsamt vattefylls.)
   Oh my. Det här kommer gå toppen.

Helgens coolaste är lillasyrran. Herregud. Jag ska också bli modig. På full läktare lutar hon sig över farsan och fräser åt väsnande gäng killar : "Håll käften, för helvete! Alla tycker ni är så jävla störande! Vill ni inte lyssna på m,usiken så gå ut och sup då!" Typ. Och så pekade hon finger när de skulle svara. Tystanden blev total. Tanten bakom klappade henne på axeln och tyckte det var bra gjort. Det tyckte jag också.
  

Flyg, lilla fågel!

Helt underba helg här nere i Småland, även om man nästan smält bort om man stannat för länge i solen. Dock en alldeles utmärkt anledninga att käka hur mycket glass man orkar!
   Jag badar mängder, eftersom en stund i vattnet är det enda som gör en nästan levande igen. I går kväll efter fisketuren, hade Calles bror och pappa fiskat upp en liten småfågel som hamnat i vattnet. Oj, vad ynklig den såg ut! Jag värmde den i händerna tills vi kom hem och Calles salmonellapikar fick mig att sätta den i pannrummet över natten. Värme, vatten och mat gjorde susen, och i morse släppte jag ut den vid sjön igen. Och den flög, lilla Få-Glenn. Fri, fri, fri igen!
   Nu har jag en härlig bränna och säkert massa salmonella på händerna igen (eller inte... ;)), för jag har gosat med de sex små mirakel som kläcktes i fredags. Tre viltfärgade, en bronsfärgad och två små pingviner. Alldeles underbara.

Kvällen läggs vid TV:n, någon sorts final eller något spelas visst nu, eller hur var det?

Puss!

Mutor fungerar alltid

Telefonsamtal, ca 14.00:

"Heeej!"
"Eh, hej!"
"Vad göööör du?"
"Jobbar."
"Duu... Kan du köra mig till stan sen?"
"Ja, det ska väl..."
"Du får en glass!"

Lilla Sofie känner sin syster. Klart jag körde henne.

Annars mycket på gång. I dag har mitt rum blivit skinande rent, imorgon kläcks  en kull kycklingar och nere i köket är honongslungning i full gång. Vattnet i sjön har blivit underbart och strax ska jag skölja honung från kroppen med ett kvällsdopp. Sommaren är härlig, folks! 


Träningsvärk

Jag åke direkt från tårtfabriken till Calle igår, och trodde väl på min höjd att jag skulle få vara med och fika, om det nu blev höskörd. Istället hamnade jag på logen i tre timmar och staplade hö nogrannare än lego. Genomsvettig och med damm överallt,men det är kul när man är flera. Det var nästan så jag övervägde att testa sjövattnet, men duschen vann. Idag har jag ont i min nacke, min armar och så i ena sidan av benet.
   Herregud. Jag är så vek.

Dagen idag gjordes av en matlåda. Helgen görs av jobb på lördag... ;) Hultsfredsfestivalens död är det sorgligaste idag, och nya solbrillorna är roligast. Och allra tröttast, det är jag. So long!

RSS 2.0