Tjugosjunde augusti

Det är kväll. Jag och Calle har just varit på bio för första gången i Umeå (och det tog inte ens en vecka innan vi hann dit, stämplar det oss som bio-freak?). Inglorius Basterds, bra film, bra bio. Hittills allt bara toppen.

I morgon ska jag träffa min klass. Jag har hitintills envist hävdat att jag inte varit nervös, eftersom jag inte varit nervös. Och det är sant. Inför flytten var jag nervis, men när vi väl kom på plats blev det lugnt.
   Men ack - nu är jag riktigt, riktigt nervös. Så nervös som inför ett slutprov som man inte pluggat till, som inför en utlandsresa eller inför någon avgörande deltävling med laget. Gosh, vad det är pirrigt just nu!

Men, hysch! Säg inget till Calle!
   Jag vägrar erkänna att jag är nervös. Han kommer reta ihjäl mig, eftersom han inte hunnit bli nervös än (säger han...). Uppropet är ju egentligen inte förrän på måndag. Han kommer å andra sidan vara grymt stressad på söndag (och jag skulle ju aldrig få för mig att reta honom då. Nej, jag är en god människa. Eller, hur var det nu?;))

Sååå - dagens föreställning, gott folk! Jag-är-inte-ett-dugg-nervös-inför-nollningen!

Argh.
Wish me luck...

Tjugosjätte augusti

Gosh! Här var det flyttat och klart!

Själva flytten gick väldigt smidigt. Om man nu kan kalla det smidigt att med ett sjuhelsikes stort ekipage ta sig nittio mil norrut. Jag körde släpkärra! Calle vågade inte sova när jag körde släpkärra (jag förstår mig inte på den männsikan...).
   Vi sov i Örnsköldsvik, eftersom vi blev tipsade om ett bra hotell där. Supermysigt!
   Vi hittade Umeå (inte så jäkla svårt egentligen. Följ E4:an norrut och pang, där ligger det!). Vi hittade vaktmästaren. Vi hittade vår LÄGENHET!

Den är fin. Den är jättestor. Vi har varken tavlor eller möbler riktigt så det räcker. Vi har inga hyllor än. Det går inte att spika i betongväggar (vägg som vägg, tyckte jag, men nädå ;).). Jag har uppenbarligen för mycket kläder. Calle glömde micron hemma, och jag lyckades glömma min bankdosa. Den ska mamma skicka på posten. Det blir värre med micron.
   Vi hittar till universitetet, affären, busshållplatser, travbanan, elljusspåren, Volvo och två parkeringshus. Vi hittar tillbaka till parkeringshusen när vi gått en stund på stan. Jag hittar skyltar, och läser dem. Calle hittar ut från centrum torts alla rödljus, bilar, filer och folk.
   Alla människor pratar skumt. Alla cyklar. Jag har sett tre pensionärer på fem dagar. Tjejerna här verkar träna med skivstänger minst åtta gånger i veckan. Kanske för att de flesta träningsformer verkar finnas här. Till och med en klubb för "spontanidrott"

Enligt order har jag fotat. Check it out!

Utomhus Entrén

Vy Liten vy från förrådet.

Ingång
Hallen. Köket till höger, lilla rummet rakt fram, stora rummet längst in till höger. Toa mittendörren till höger.

Nisch
Hallen

Kök bild 1
Köket sett från hallen

Kök
Och från andra hållet.

Tvättstuga
Tvättstugan

Lilla rummet
Lilla rummet

Hyvelbänk
Calles hyvelbänk. Två kartonger böcker mot en hyvelbänk. Bra deal, eller hur?

Stora rummet
Stora rummet med fisktavla.

Stora fönstret
Fönstret i stora rummet.

Calle & Siri
Och bonusbild: Jag tar kort på Calle genom köksfönstret.Tjugonde augusti

Allt är packat. Från tandborstar till sängen till lampor och tallrikar. Allt är instuvat. Calle har till och med packat ALLA sina kläder. Och neccesären. Det var smart, eftersom han behövde dem nu på morgonen.

Så. Allt klart.

Vi åker nu!


RSS 2.0