Helsicke!

Jag trodde det var typ två dagar sedan jag bloggade - och så är det sex hela dagar! Sommaren är kanske inte så kort, men den går så jäkla snabbt att man tycker det känns så!

I söndags var jag på ALV med Calle, Ida, Simon, Viktor (sanlöst generös!) - och Sven. Sven är lill-kusinen, blott fyra år gammal, och jag hade mycket låga förhoppningar när vi åkte in. Jag har knappt träffat grabben, men hade allt en rätt mörk bild över hur en fyraårig unge på ALV skulle bete sig. Och så är Sven bara helt fantastiskt duktig! Jag är lika imponerad över grabben som över Ronja-borgen, och det, mina damer och herrar, det är inte lite! 
   Borgen är helt fantastisk. Helt fantastisk. Jag älskade den.
   Dagen blev underbar. Alla var glada, solen sken och det var lite folk. ALV är ett väldigt bra ställe, det har jag alltid sagt.    
  
Nu är jag nybadad och jättetrött efter jobb och allt runt omkring. Jag längtar efter min säng.
   So long.
   Inte allt för långt, hoppas jag.

Lycka!

Fram mot mitten av juli kommer en mindre skock Umeå-bor (Norrland, i vart fall) hit och hälsar på! Jag blev jätteglad; hittills den bästa födelsedagspresenten!
   Fast jag har i och för sig inte fått mina andra paket än. Det blir på fredag. I min familj får man godtyckligt flytta sin födelsedag till en dag som passar bra att bli firad på. Fredag är bättre än onsdag det här året. Så då firar vi då!
   
Nu kommer snart min mat. Tur, för jag är vrålhungrig. Jordgubbar och ostkaka till lunch.
   Mamma sa att jag fick välja vad jag ville att äta när jag fyller år. Jag sa "Calzone!"  
   SÅ : Calzone på ingång.


Proffs!

Nu är jag tillbaka på jobbet! Jag kommer ihåg typ allt. Proffsig är bara förnamnet.

... Imorgon smäller det! Fast inte förrän på fredag. Egentligen. Jag blir som en unge av att vänta och gå och klura.

... På tal om barnsligt; Idag har jag också klättrat i träd. Jag degenererar (om man nu får använda ordet så).  


Osammanhängande? Jo, okej då. Lite, kanske. Men JAG känner mig osammanhängande idag.
   Helt klart för mycket jobb. Dags att ta semester?  

FF

Här är det föräldrafritt idag. Mor och far har åkt till Skåne och vi tre systrar är alldeles ensamma i det stora huset...


... så vi tittar på Disney-film.

Alladin

Stelt

En baksida med att komma hem är att man inser hur otränad man är. I lägenheten blir det ju av naturliga skäl inte så särskilt mycket ogräsrensande, vattenkånkande, vedhuggande och så vidare. Jag återupptäcker nya muskler hela tiden.
   Idag har jag grym träningsvärk och svårt att över huvud taget röra mig. Hela baksidan av kroppen protesterar mot att jag staplade ved i fem timmar igår. Ljumskarna och armarna och de där musklerna mellan skulderbladen gör ont sen hopplektionen med Trassel igår. Höften är en smula öm sedan min landning i gruset under den samma (no further comments på den... ;) ).    

Ja, kort sagt - det är plågsamt att röra sig just idag. Tur att jag bara ska ta det lugnt i morgon, då.

Eller. Nä. Just det.

Mer träningsvärk att vänta, tror jag bestämt.
   Fast jag måste erkänna, så där lite masochistiskt, att det är en ganska speciell och skön belåtenhetskänsla i att ha träningsvärk. 
  
... Fast nu när jag skulle röra på mig vill jag nog ändra det där. Lite träningsvärk är helt okej. LITE, alltså.  

Kontakter

Visst är det helt underbart när det är jättelänge sedan man träffades, och ändå så känns det bara bra? Så var det idag. En varm känsla i magen som dröjer sig kvar.

Nu kommer snart Calle.
   Jag har köpt en munk åt honom. Då blir han nog glad.Det här var dagens viktigaste blogginlägg, om ni missade det. Det är sånt här man ska berätta om. Viktiga, viktiga saker.

Nja.
   Inte direkt. Det finns ju en hel del annat man kan säga. Typ väldigt mycket viktigare saker. Seriösa, allvarliga diskussioner om saker som verkligen betyder nåt. 
   Men idag säger jag: Kolla Tankesmedjan istället. De är fantastiska på att säga viktiga saker fast på ett vansinnigt roligt sätt.

Relativt

Tänk att det kändes så långt att åka till Skåne förr! Nu känns 24 mil och tre timmar i bilen som piece of cake, eftersom jag har åkt fram och tillbaka till Umeå ett par gånger.

Allt beror på vad man jämför med.

Har jag sagt...

... att vi fått en fölunge? xD
   Liten hingstunge, född två veckor tidigt den 7/6.


Talang och mamma Våfflan:
 Talang

Visst är han bedårande! <3


Återseende

Härlig fika med Sylvia på Epok idag! Kändes som om det var evigheter sen - och se, det var det ju! Tiden går så satans fort. Man får svindel om man tänker för mycket på det. 
   Mysigt att träffa henne, i vilket fall. Nästa vecka blir det ev. favorit i repris och det  ser jag fram emot!

Annars tycker jag också det ska bli kul att fortsätta riva i ladugården i morgon. Konstigt vilka ideal man får av att bo på landet.


Hetta

Studentpartyt avslutat - sista gången för vår del! Nu är alla systrar Bäck utsprungna och ordentligt firade!
 
Värmen gör att jag mest legat på gräsmattan och viftat med tårna. Samt bränt mina lår. Så det kan gå!

Segerns sötma

Vi har vunnit!
Segern är vår!


Jag och Fader vår spelade kubb mot Calle och Astrid. De åkte på ett svidande nerderlag. Jag är sjukt nöjd. Kubb är helt klart min grej (i vart fall just nu, när jag vinner).

Strax är det film på gång. En av Astrids favoritfilmer - Hot Road. Med tanke på vad jag gillade förra filmen Astrid höjde till skyarna (Burn after reading) är mina förväntningar i botten.
   Men man vet ju aldrig.
   Det skulle ju kunna vara bra.

"Den handlar om en kille med lösmustach som åker omkring på en moppe och gör stunttrick! Jag lovar, den är asbra!"

Hm.

Full rulle

Sofie är nu nybakad student!
   På lördag kommer drygt sextio människor hit för att fira detta faktum.
   Såå - det finns en del att göra, om vi säger så. Jag haver krattat och dammat ur vår carport (a.k.a. partytält), städat och skurat hönshuset, burit ut möbler på gräsmattan, skurat möbler och burit möbler till carporten (a.k.a. partytältet).

Puh! Och jag som redan har träningsvärk av att rensa potatisland, bära vatten, borsta pållar... Det är en ständig work-out att bo på landet, folks!

Jag är på väg in i duschen nu. Hönsbajs överallt (no further comments) och jag vill ju vara någorlunda presentabel innan jag åker ut till Djursdala.
 

RSS 2.0