Magsjuka

En helg utan Calle att se fram emot! Oh My God!
   Calles familj är magsjuka. Och Calle utan bil. Vilket betyder att om han inte vill bli sjuk, blir han kvar i Valdemarsvik. Och magsjuka är vi gryyymt trötta på!
   Men jag är trött på Valdemarsvik också. >_<

Trötthet och översvämmning

Vad är det som droppar på våra paraplyn?
Vad är det som faller ned från skyn?

Regn idag, regn igår, regn i måndags. Den som bestämmer över vädret är visst lite deprimerad. Eller har dålig fantasi. Eller är allmänt sadistisk.
    "Hey, jag vet! Ingen snö, bara massa regn hela vintern! Vi dränker dem... Moahahaha!"

Fast det är i och för sig ganska mysigt det med. Sitta inne, läsa, dricka te.
   Kunde varit värre. Jag borde defenitivt hitta något annat att skriva om snart. Men jag känner liksom inte för det. Tjata om något annat, alltså. Jag är trött, men läget är ganska lugnt. En del skolarbete att göra och fortfarande en aning för långt till fredag för att jag ska vara speedad av den anledningen.


image2
Oj, så skönt det skulle vara!


Gråväder

Myppar. Usch, vad de är jobbiga. Sitter i skolans studiehall omringade av små högstadiebarn. Tänk om de kunde vara lika tysta som de är små? Jag kan inte koncentrera mig på mitt pluggande! (Och jag är jätteledsen, ni skulle bara veta?)
   De är lite gnälliga också. "Pappa vill att jag ska åka till Portugal på påsklovet, men jag bara aldrig i livet, liksom. Jag tänker dra till USA med mina kompisar, så är det bara alltså!"
  Pfhuu.

Nu har jag lite halvt hjärnstillestånd. På grund av det tänker jag tala om vad som händer de närmaste dagarna istället för att lägga fram några djupa funderingar över livet och människorna i allmänhet.
   Ikväll kommer mitt kusinbarn. Jonathan, little drummer boy. Han är döcool, så är det bara!
   Sofie har sportlov, så pappa och syster ska till Jönköping och shoppa lite på fredag. Assabasse fyller snart år! Gosh, tiden går fort!
   På lördag ska vi på "släktmiddag" hos min farbror. Eftersom han bor typ i Ödeshög så kommer jag åka med Irene på kvällen sen. Så blir det inte så mycket hattande fram och tillbaka.

Grått är min favoritfärg. Lite svart, lite vitt, mjukt ihopblandat. Gränser suddas ut och löses upp. Världen lite mjukare. 
   Gråväder är vackert.

 


Att sova är att vakna efteråt

Bang Bang, I shot you down
Bang Bang and you hit the ground
   Jag haver mördat mitt onda jag. För en stund i alla fall. Två novellanalyser på en och en halv timme! Lite stolt, faktiskt.
 
Spaghetti och köttfärssås är väldigt gott. Så gott att man faktiskt kan äta det två gånger på en dag. Fråga mig, jag vet! Jag vet allt. Vet jag inte, så svarar jag tvärsäkert och låtsas att jag vet. Och ni gå på det! ;) They can because they think they can
   Sorry. Lite mycket citat idag. Men jag är på det humöret, och då kan inget stoppa mig. En atlantångare eller ett lokomotiv, kanske. Attans, citat igen. Nu får jag skärpa mig innan någon blir irriterad på allvar.
   Jag höll på att berätta vilken fantastiskt god spaghetti och köttfärssås jag åt TVÅ gånger igår, bara för att göra alla avundsjuka. Inte för att det fungerar, men det var tanken. Annars hände inte så mycket igår, nämligen. Men vem har sagt att man behöver ha något att skriva om, bara för att få nöjet att skriva? 
   
Sammafattning måndag 18/2:
1 kopp utspilld blåbärssoppa
4,5 sidor anteckningar från historian
2 samtal om mitt sportlov. På tyska.
1 glömde-mina-papper-hemma-om-någon-skulle-fråga. 
4 stycken personer i en grupp på svenskan
14 nya bilder i min almanacka på psykologin

2 spaghetti och köttfärssås
1 samtal med pappa
3 med Calle <3
1 tur till byn
2 timmar vid TV:n

   Klockan är ganska exakt, beroende på vad man jämför med, nio minuter över tio. Jag har 21 minuter på mig innan min samhällslektion börjar, så jag har väldigt gott om tid.
   Faktiskt. 
 
Att sova är att vakna efteråt. 
   Är inte min pappa den visaste ni mött?
   
  

Skola

Sportlovet gick väldigt fort! Undrar varför loven alltid försvinner mycket snabbare än veckorna? Kanske en fråga att doktorera på någon gång, om jag känner för det.
   Lovet har i alla fall varit bra. Inte mycket skolarbete har blivit gjort, men så är det ju nästan alltid. Jag har defenitivt en liten ond sak där inne i mitt huvud. Men det gör inte så mycket. Jag har ju roligt i alla fall.
   Jag har hunnit med att rida en massa (härliga Trubbel!). Jag har bakat och pysslat hemma. Gått i skogen. Träffat Linda och Kicki, varit i Stockholm och på anställningsintervju (usch så läskigt det är!). Jag har sovit en del, umgåtts massor med min familj och med Calle, mer än väntat (superbra!).
   Lovet var helt OK.
   Nu har jag mycket att göra den här veckan. Visst märks det? Ju mer jag har att göra, ju längre blir mina bloggar.
   Men nu går min buss också . Jag bloggar alltid precis innan bussen går, på samma sätt som jag alltid pluggar precis innan provet ska vara. Jag jobbar som bäst under press. Kanske något att doktorera på någon gång, om jag känner för det.

Ps. Spana in mitt superbegåvade kusinbarn, Jonathan. Gå in på youtube och sök på nicklagård, på expressen.se eller på motala tidnings hemsida så hittar ni nog. Han är grym på trummor!

Sportlov och framtidsdagar

Vi hade framtidsdag/syodag/göra-reklam-för-universitet - dag i tisdags. Jag har lite svårt att se poängen med att en sådan himla massa tid och pengar ska spenderas på att vi ska bestämma oss för vad vi vill göra sen.
   Som om en framtidsdag skulle hjälpa?
   I min klass vet två vad de ska göra sen. Helt klart, alltså. De tycker att framtidsdagarna är väldigt onödiga. Resten har inte en aning om vad de vill göra. De tycker framtidsdagarna är otroligt stressande och vill inte gå på dem.
   Att göra sit-ups i IKEA-sängarna var bra mycket roligare.

Fredag! Jag blir lika glad varje gång! fredag är min favoritdag i veckan! Och den här fredagen är ännu bättre, för nu får jag sportlov! En hel vecka hemma!
   Fast Calle har inte sportlov nu. Blähä!

Jag ska skriva en analys nu. För gör jag det nu, behöver jag inte göra det på lovet. Och jag vill hinna göra massor med annat då!
   My Evil Part håller med. Så nu ska jag plugga.

Perfekt

"Din söm är sned."
"Nej. Den är inte sned. Den är perfekt. Kanske mer perfekt än den borde vara."

RSS 2.0