Julbilder

Det snöade väldigt mycket hela julen, och nojiga jag vill inte utsätta min kamera för alltför mycket blöta. Det blev lite färre bilder än förra vintern... Men de jag tog blev bra!
   Åh, när jag sitter och bläddrar bland alla kort hemifrån blir jag inte direkt mer sugen på att plugga/bo i lägenhet... ;)

Trassel och Nisse
Fina brorsorna

Syrénträdet
Syrenen täckt av pudersnö

Ladugården
Ladugården är vacker nu efter sommarens fixande

Syrrorna
Sofie med Sissi, jag och Astrid på verandan.

Tur att det snart är sommar! ;)


Skrufs

Hrm. Jag sitter med dosan redo för att betala rälningar. Pytt, vad det är tråkigt!Jag behöver en tjänare som kan göra sådant här. Eller så vansinnigt mycket pengar att det inte känns det minsta surt att skicka iväg några kronor till el och bredband...

Strax ska jag laga mat. Det blir rivna morötter och potatisar, stekta och kryddade i en mysig blandning. Lite långt att säga, så nu har jag döpt det till skrufs. För det är precis vad det ser ut som.
   Skrufs!

Vinterväder

Det har varit fantastiskt vackert väder hela helgen här uppe - klarblå himmel, vit, vit pudersnö och så strålande sol. Bara det gör ju en glad och mysig. Och så har jag äntligen kommit ut i stallet igen efter jul! Jag har hunnit rida både Questa och Irish; den senare var helgalen. Fast det hjälpte att springa lite (eller ganska mycket). Det blev han cool av. ;) 

Igår blev äntligen hela vår lägenhet skinande ren! Jag tycker att det är så underbart när allt står på sin plats och minsta lilla dammråtte-unge är jagad på flykten. Ordning och reda! Dessutom tvättade vi våra kuddar och täcken, så när vi la oss luktade hela sängen så där oerhört gott. Mm!
   Jag och Calle har just ätit väldigt lyxigt käk och nu blir det lite internet-TV för oss bägge. När Calle fått av sig sina radiolurar, alltså. Nu ligger han på sängen och lyssnar på en P3-dokumentär. Han gillar visst den så mycket att han minsann tycker jag borde höra den också. Han återberättar den nämligen löpande för mig... ;)

Ja, det var mitt idag. Klart, slut.

Rea

Reor är toppen! Idah har jag äntligen och välbehövligt fyndat lite kläder. Bland mycket annat hittade ett på väldigt coola byxor och en jättefin blus på Monki. Calle gillade inte blusen, dock. Hrm. Den som är så snygg! Men han kan väl inte alltid ha bra smak, antar jag? 

Jag klarade min genetiktenta också, så nu är jag glad och lycklig och (nästan) i fas. Lite obligatoriska uppgifter till imorgon, bara. Men det är lugnt. Jag har till och med köpt boken, ju. Då kan väl inget gå fel? ;p
Måndag

Jag och Calle har spenderat tre och en halv timme i köket med brödbak och piroger. Det är väldigt roligt med vår köksmaskin. Den ser lite ut som en husdjursrobot från framtiden. Vi borde döpa den till något fint, á la Linda. Kanske... Ivan?

Jag har haft upprop idag inför nya kursen. Det var en väldigt rolig professor, ungefär som en karikatyr av en forskare. Han pratade så mycket med oss att det tog honom ungefär en halvtimme att ropa oss ca tjugo personer. Han såg lite misstänksamt på Dorji när han krånglat sig igenom hennes namn.
   "Hm? Du måste väl vara från ... Asien?"
  
Dagens mest vågade gissning.

I morgon är det den 18 januari och min älskade fader fyller år. Eftersom det då blir legitimt att ta ner julpyntet, så ska jag göra det. Lite bio kanske också?
   Det ger sig.


Mot nya kurser!

I morgon skriver jag tenta, och vips, så var Basic Molecular Genetics 15 hp över! På måndag blir det nya tag med Microbiology of the Cell 15 hp, och så en liten gullig Juridisk Översiktskurs 15 hp på det. Det känns toppen!

Idag har jag suttit från nio till fem på biblioteket. Jag har rest mig fem gånger. Fyra gånger för att gå på toa (mycket te) och en gång för att värma mat. Intensivt pluggande! Men oj, vad kunnig jag är nu!

Igår hade vi projektredovisning: ca 8 timmars prat om genetiska sjukdomar. Ju mer jag lär mig om genetik och kroppens alls små, små beståndsdelar, desto mer förvånad blir jag över att det över huvud taget fungerar någon gång. Den här kursen har varit rena anti-skaffa-barn-kursen. Otäcka foton på missbildade spädbarn medan föreläsaren förklarare att fyra procent är bärare... Isch! Det finns så mycket konstigt - ni anar inte!

Annars väldigt peppad på morgondagen (efter klockan tre). Vi ska äntligen inviga vår nya lyxiga köksmaskin - vår 5-årspresent till oss själva, och på kvällen blir det tentafest!

Bäst jag lägger mig snart, så lördagen kommer fort!

RAW

Aron Flam på RAW:

"... Sverigedemokraterna skriver på sin hemsida att de vill bygga ett samhälle där man stimulerar invandrarna att återvända till sina hemländer. Det tycker jag är lite roligt, eftersom vad som stimulerade invandrarna att komma hit var ju krig, fattigdom och död.
   Såå - om det är den sortens Sverige vi ska bygga så kommer jag också att känna mig väldigt... stimulerad ... att åka härifrån..." 

Dagens. Kolla också in Axis of Awesome. Störtroliga!  

Annars pluggar jag så ögonen nästan blöder. Tråkigt som bara den. Men vad gör man inte? Labbarana klara, projektet klart!
   I morgon blir det att skriva redovisning, sätta ihop en PowerPoint samt tentaplugga.
   Blä och usch och fy, känner jag.

Men det är ju därför jag är här... ;)

Aargh!

Sammanfattning av mina känslor just nu: Muttermuttermutter, morr, aargh. Gruffl. SursursurSUR.

Anledning: Jo, jag har ju en del att göra. Inte överdrivet mycket, men lite för mycket för att jag ska vara nöjd. Men med labbarna var det ju rätt lugnt : eftersom vi är en grupp, skriver jag en och en halv, och P, min labbpartner, skriver en och en halv. Summa : tre labbrapporter.
   Well, idag fick jag hans en och en halv. Men det var inte en och en halv. Det var... inget. Allt var helt fel. Strukturen. Språket (vilken engelska!). Faktan.
   Han har inte ens fattat vad labbarna gick ut på.

Sååå - nu har jag en och en halv labbrapport TILL att skriva. Och jag som kände mig glad och balanserad och planerad (om än lite stressad). 
   Det kan jag ju glömma nu.

Förlåt. Dagens gnälltråd. Men tro mig, det behövde jag nu.
   Här är förresten resultatet av mina slaktade larver: fina färgglada kromosomer!
Kromosomer 

Så här skulle jag vilja ligga nu. Mysigt, eller hur? Men icke. Jag har labbar att fixa. Tack för den!
Mirran


To update, or not to update

Julen är slut. Nytt år har börjat. Tillbaka i Umeå efter en helt fantastisk jul, och tillochmed resan hem gick bra. Jag har en del foton jag kanske visar lite senare. Från julen och snön och allt mysigt. 
   Just nu känner jag mig trött här borta. Jag vill inte plugga mer nu. det är tråkigt. Jag vill bli klar, få ett jobb, hitta en bra gård och vara klar! Klar! 
   Men nu funkar det inte rikttigt så. Först måste jag plugga. Massor, är jag rädd.

Tyvärr har jag vansinnigt mycket att göra den här veckan, med rapporter, projekt och tenta, så ni får helt enkelt ge er lite till tåls. Det blir bättre - men om en liten stund.
   Först måste jag fixa lite här borta.

Idag har Calle köpt en symaskin. Och spikat en dugga, om han får gissa hur det gick.
   Fusk. ;)

RSS 2.0