Irriterande

Varför jag inte skrivit något om skidresan till Stöten?
   Jo, jag skrev faktiskt i måndags. Riktigt långt blev det. Allt var med. Men så bestämde sig datorn för att stänga av sig när jag hade ungefär en mening kvar på min långa, detaljerade blogg.
   Jag blev lite irriterad (Okej då, jag blev jätteförbannad. Det finns inget mer störande än datorer som stänger av när man skrivit så där mycket!).
   Så nu blir det inget om Stöten. Jag hade väldigt roligt, bilder ligger på bilddagboken. Så när vi träffas nästa gång kommer vi ha mycket mer att prata om, för då kan jag berätta allt det jag skrev ner istället. Smart va?

Jag var ensam igår. Christer var ju också hemma, men han var ute i garaget. Jag var väldigt huslig. Efter att ha letat bland kokböckerna i ungefär en halvtimme hittade jag ett pannkaksrecept! Massor med pannkakor blev det! Och sedan lagade jag min tröja, vilket innebar nål och tråd. Och jag klarade av det! I'm so proud!

Idag får jag helg! Eller får, jag har tagit helg. Min mormor fyllde 80 år i söndags, så på lördag ska jag åka ner till Skåne och fira henne. Så därför måste jag vara ledig i morgon. rida och träffa Calle?
    Idag har jag fyra och en halv timme på ett tåg att se fram emot.


Skidor och tyskaprov

45 minuters tyskaprov kan faktiskt vara riktigt spännande. Särskilt om man pluggat. Tror jag. Själv hade jag bara läst på igår kväll - den andra i klassen på "minst-plugg-topp" hade bara, oh hemska tanke, pluggat sen i måndags kväll. Den stackars saten hade bara fått ihop 5 timmar. Oh my God liksom!
   Men var lugna. Siri GJORDE alla studieuppgifterna, med nästan bara rätta svar, på en lektion förra veckan när vi såg på film. Så egentligen hade jah ju pluggat massor?
   Bra gick det i alla fall.
   Det gjorde matten med, på tal om ingenting alls. Starkt G. 6 VG-poäng, och då tyckte jag det var skitsvårt.


  Thursday 24 - Sunday 27 January - Skiing Trip to Sälen. N.B. All deadlines must have been met in order for you to be given permission to go!

   Klockan 15.00 avreser åk 3 på skidresan till Stöten!!! Ha det så jättetrevligt!!!!!


Siri ska till Stöten och åka skidor! 
   "Du vet väl att om man bryter man benen läker de ihop igen? Så du har inget att vara orolig för!"
   Tack, bra, då vet jag. Oj, vad lugn och ickenervös jag blev nu då. 


Tåg och presentpapper

Att åka tåg ensam hör nog till det tråkigaste som finns. Jag tycker om tåg, men fyra och en halv timme utan sällskap går mig på nerverna.
   Både Astrid och Sylvia hade studiedag och lämnade Siri alldeles esam hela vägen till Gränna en söndagkväll. Så jag pluggade svenska åt både mig och Calle. Jag kan om jag vill...
  
Jag har skrivit mitt matteprov nu. Och oj, så bra det gick. Det sa jag ju hela tiden.
   Hoppas Sture rättat det snart?

I fredags fyllde min pappa år. Så det blev tårta och presenter på lördag. Jag försökte ta kort på Mirran och pappa, de var så söta. Pappa matade henne. Men de satt inte still, så särskilt bra kort blev det inte.
   Av mig fick han lakan. Egentligen var jag ute efter en slev och Fantomenseriealbum, men jag hittade inte.
   Calle fyller år på måndag, men vi syns inte i helgen. Stöten, ni vet. Så han fick också presenter! Och så blev det mer tårta, Calles mamma fyllde också år. 
   Hemlagade chokladtårta, det ni! Den smakade bättre än den såg ut.


Födelsedagar

I morgon ska jag shoppa presenter till Paps och Calle. Jag tycker att det är lite oförskämt att fylla år så nära jul. Det är inte helt lätt att köpa julklapp till någon av dem, och att sedan, inte ens en månad senare, försöka komma på något nytt att ge dem... Svårt.
   Som tur är ligger Jönköping ganska nära. Och där bor Sylvia, inte ett dugg oförskämd, även om oktober är på gränsen. Så jag ska pallra mig in till Jönköping med hjälp av kollektivtrafiken (jag har börjat hata det ordet) och sen ska jag (vi?) shoppa. Och så ska jag parasitera på Sylvia och dessutom förstöra hennes sovmorgon.
   Livet är så härligt ibland!

Vinter

Jaha.
   Jag kommer nog trivas utmärkt i Umeå. Vinter är så härligt!
   Men snön är borta.
   Jag har lite svårt att se meningen med vinter, mörker och kyla om man inte får snö. Minst tjugo centimeter. Först då blir jag lycklig. Snöbollar, snögubbar, snölyktor, snöänglar, snöbrottning, snökrig. SNÖ.
   Fråga Calle. Jag älskar snö.
   Förresten, är inte snö ett ganska fint ord?

Jag har lite av en abstinensdag. Jag bara saknar alla så mycket.
   Linda och Sylvia har jag inte pratat med på evigheter. Det känns tomt på något vis. Usch! Måste definitivt ses och det snart!
   Calle och jag har just upptäckt att vi på tre helger inte kommer kunna ses. Först åker jag till Stöten (på tal om panik - jag på skidor?). Sedan fyller mormor åttio. Sen ska Calle på möbelmässa med skolan.
   Calle har sportlov vecka åtta. Jag har det vecka sju.
   Oh, thats great.

Klockan är fjorton minuter över åtta.
Jag är ensam i studiehallen med fem arbeten att skriva.
Det regnar i januari.
 
Men snart åker jag hem.


halv tio

"Det är en komplicerad värld."
   "Du passar i den"
"Jag är väl inte komplicerad?"
   "Joho"
"Men du förstår mig?"
   "Ja, men jag är ju rätt smart."

Calle! <3

Nytt år, ny blogg

Något nytt måste man ju börja med? Annars skulle det inte heta nyår, eller hur?
   Jag är irriterad på spaces.live.com. Jag kan inte ladda upp bilder och bloggsidan stänger av internet på skolans datorer. Man måste skriva jättefort! Och det vill vi ju inte.
   Så summan av kardemumman: Ny blogg.
   Och jag tänkte försöka sköta den också.

Jullovet är över! Jag tycker om lov. Särskilt jullovet, så det känns jobbigt. Dessutom hann jag inte med allt som jag borde ha gjort. Jag har inte träffat varken Linda, Sylvia eller Cim, trots att jag hade tänkt det. Jag har inte pluggat över huvud taget, trots att jag egentligen var tvungen att göra det. Oops! 40 sidor kvar på Matte D, slutprov nästa fredag. Dags att sätta fart?
   Asch. Plugga är så överskattat.
  
2008 är det år jag ska ta studenten. Det är inte ens fem månader dit. Snacka om scary feeling! Om fem månader börjar mitt nya liv, mitt vuxen-, ta ansvar-, skaffa jobb- och egna pengar- liv.
   Okej.
   Jag är redo.
   NOT.

Fram tills dess ska mängder göras. Snart åker vi till Stöten. Jag har aldrig åkt skidor, till skillnad mot typ resten av skolan som alla verkar ha ett hus i Alperna. Yippie!
   Det är bal (som jag fortfarande inte bestämt om jag ska gå på), det är tysklandsresa, jag ska ta körkort.
   Vanligt skolarbete, förstås.
   Lov och helger hemma hos Calle, Trubbel och min familj. 
   Träffa mina vänner?
   De där fem månaderna kommer gå väldigt fort. 

But let´s live and learn.

RSS 2.0