Åh, blod!

Blod i förra inlägget, och blod nu igen. Fast den här gången blir det mycket roligare! Jag och Calle var och testade för blodgivning förra veckan, och den här gången dög det, minsann. Jag ska bli blodgivare!

Idag har jag ridit igen; jag är hästvakt den här helgen. Det är jättemysigt, och Royal är så duktig. Värsta superpållen. Kia låter mig låna en bil, så det ska gå smidigare. Är inte det ganska underbart? Både att jag får ha den, och själva bilen. Vi har skrivit lista i en vecka nu; i morgon är det storhandling som gäller!

Det har även städats här idag. Och pyntats. Calle, som ryser bara man säger pynt, tyckte till och med att det blev fint. Och det blev det ju. Fast ännu bättre när alla tomtar och annat mys också får titta fram.

Och en hälsning från Calle: Ω 
   Fråga inte. Det finns inget vettigt svar.

Herregud. Som jag älskar honom <3

Mer pengar och sår i huvudet

4) Overall. Alla studenter ska ha en overall...
5) Räkningen på maten sedan insparken (i augusti) kom nu. Smartskallar

Badrumsskåp är hårda saker. Särskilt jämfört med huvudet. Tur att jag inte upptäckte att jag blödde i morse, då hade jag nog blivit väldigt mycket gnälligare.
   Ah, blod!

Pengar rullar iväg...

Åh! November kommer bli en dyr månad för mig...

1) Vinterskor
2) Ny jacka. Dragkedja och fickor helt slut på den jag har.
3) Ny telefon. Bytt abonnenmang - låst telefon. Lika dyrt att låsa upp den som att köpa en ny, typ...

Och så lite julklappar på det... Suck!

Jag ska bli ruggigt rik i mitt nästa liv.


Dålig uppdatering?

Hmf.
   Mitt Ego ligger och tjurar inne i ett mörkt hörn och tänker minsann INTE komma ut igen. Nähä, det duger inte, säger hon. Jag tänker ligga kvar här tills ni bönar och ber mig på era bara knän.
   Mitt Förnuft och min Normala Självbild mest suckar. Suckar och kasta papperstussar på Egot, som förstås blir ännu tjurigare. Två mot en, va? Era fegisar! De bägge andra fnissar glatt. De såg ju inget problem från början och tycker att om Egot nu så gärna vill, kan hon ju ligga där en stund. Dessutom är hon ganska skön att få slippa för en stund, tycker de.   
   Egot tycker nämligen att uppdateringen är alldeles lagom. Perfekt, faktiskt. Dessutom orkar jag inte just nu. Vill ni ha mer? Åh, så synd. Nej, men jag pallar inte.
   Förnuftet och Normala Självbilden kan nog hålla med Astrid om det där med att mer uppdatering vore skoj. Uppdatering med mer substans, kanske? Egot muttrar en smula högre i hörnet. Viss konflikt uppstår.

Jaha, kära vänner. bättre än så här blir det nog inte idag. Jag känner mig nämligen lite splittrad. ;)

Brödbak på g!


Playa del Sol

En del program är tråkiga. Andra orkar man inte alltid se. Och så finns det dem som man bara inte står ut med.
   Playa del Sol, till exempel.
   Jag tycker att det är så pinsamt och dåligt att jag väljer att plugga kemi när Calle vill titta på det. Och det, om något, säger väl hur dåligt jag tycker det är.

 

Jacuzzi

Sovmorgon, lite småjusteringar på labbrapporterna, träning och bubbelbad.

Underbart!

Hade det varit snö hade det varit helt perfekt. Inga drunkningstillbud i poolen, men väl på cykelturen dit... ;)

Hantverk och fisksås

Om det fortsätter i den här takten är jag snart fullfjädrad hantverkare! Calle lär mig allt han kan (eller försöker, eleven visar lite talang och lite tålamod). Idag har jag gjort en smörkniv. Nästan helt själv. Eller, gjort och gjort. Filat och putsat, det har jag gjort! Och finfint blev det. ;)

Dagens rätt (hehe ;)): Panerad fisk, potatismos och broccoli. Sås? Ja, där gick meningarna isär. Kall sås, OK. Sen då?
   Calle tog turkisk yoghurt, fil, chilisås och kryddor.
   Jag valde turkisk yoghurt, persilja och kryddor.

Mest rätt/ minst fel?

Sug på den, ni!

Kungligt

Om någon missat det, så är ledig även idag. Morgonen har jag spenderat i stallet hos Royal. Söthästen gick verkligen bra idag, bäst hittills, och det värmer allt att känna honom bli bättre. Om det fortsätter så här så lever han kanske upp till det något ambitiösa namnet, Greatest He's Royalty, något dag.

Calle är på ingång. Den stackaren måste ju plugga... ;)

Tea time!


Baka baka liten kaka!

Åh! En ledig dag!

Jag har städat hela lägenheten (dammsugit själv för första gången sen flytten), bytt ytterlampa, lagat en kontakt jag råkade tappa datorns laddare på - och så har jag bakat!

Hanna kom och hälsade på efter lunch och sedan blev det mandelbiskvier, mjuk pepparkaka, apelsin- och chokladmuffins! Underbart!

Jag tror Calle var ganska nöjd, han också, trots mattepluggandet... ;)


Läbbigt

Det är rätt så läskigt att ge sig ut och cykla på is när det regnar. Det blir liksom ganska halt. Vattenplaning OCH ishalka. Vad slår det? ;)

Sedan är det faktiskt riktigt, riktigt läskigt att se skräckfilm på bio. Särskilt om den verkligen är LÄSKIG. Som Paranormal Activity, en film vi såg igår. Isch!

Det är också otäckt med en ambulans utanför huset när man kommer hem. Fast ännu värre blir det när det vissa ljud, som hämtade från en (viss ^) skräckfilm, börjar höras mitt i natten. Läskigt värre att vakna av tunga steg i trappan, underliga skrapljud och bankanden i tak och väggar! Det är faktiskt så läskigt att det en halvtimme innan man vågar väcka pojkvännen (som visserligen, om det nu är Paranormal Activity-monstret, knappast lär göra saken bättre).

Annars tycker jag att labbrapporter är hyfsat obehagliga. Ja, jag borde gömma mig nästa gång de närmar sig. Man vet ju aldrig vad som kan hända...

Pannkakssmet

Jag är inte helt hundra på att ni har koll på mitt lilla missöde sist jag gjorde pannkakor?
   Jag var ju helt förtvivlad över att de satans pannkakorna inte gick att steka. De klibbade fast och såg superskumma ut. Jag blev argare och argare.
   Calle kom och räddade mig. Efter ett par försök (som jag skrattade åt, eftersom inte ens pannkakskungen klarade vända dem) föreslog Calle att vi skulle ha i fler ägg.
   Jag kontrade med att det var en äggfri pannkakssmet; det stod inga ägg i receptet.
   Fast det stod ägg, 6 stycken. Längre ned.
   Jag läste inte så långt.

Vi hade en liknande episod idag, när Calle blandade smet; det var hit jag ville komma.
   "Hur tusan ska vi kunna grädda de här?" säger han och titta bedrövat på den stora mjölklumpen runt vispen. 
   "Oj! Du måste nog ha i mer mjölk."
   "Mjölk! Just det!"

Tja. Det är ungefär lika lätt att göra pannkakor utan ägg som utan mjölk. Och vi har ungefär lika lätt för att svepa ihop pannkakssmet som snögubben har det i juli.

Sovmorgon

Jag kan ju inte direkt säga att jag är stressad för tillfället. Mitt schema:
   fredag: Labb 13.00-15.00
   måndag: labb eftermiddag
   tisdag: labb 10.15 - 15.00
   onsdag, torsdag, fredag: ledig
   måndag: föreläsning 13.00 - 16.00

Ganska lugnt schema, om man säger så ;) Fast jag kommer ha en del att göra ändå med alla  uppgifter, men det är ju en annan femma.


Avlivning

Min stickning gick inget bra. Det blev ju ingen halsduk. Och sen blev det inte ens en korv. Jag gjorde så många fel att jag blev arg och repade upp den. Jag skulle vara duktig, tänkte jag, och börja om på nytt. Ungefär samtidigt som korven blivit ett garnnystan igen inser jag att jag inte vet hur man börjar sticka. Google hjälpte inte heller... Tusan också, bara att vänta tills Calle kom hem och kunde visa.

Nu är det en halsduk igen. So long, so good... ;)

För SOFIE fyller år!


Älskade lilla pluttsyster fyller sjutton!



 syrran med lurar

Massa grattis! <33

Nya tider!

Min period av daterade inlägg är förbi! Skåden I de nya tiderna!

Jag tröttnade. Det var tråkigt. Nu ska jag utveckla min kreativa ådra tills dess rubriktorkan slår till igen. Då lär datumrubrikerna återkomma.
   Dagens nyhet. Jag vet. Det finns viktigare (och roligare) saker att berätta. Men varför? ;)

Som igår! Jag och Calle gjorde kycklinggryta med timjan, ingefära, soya, honung och turkisk yoghurt. Slutresultatet smakade som sourcream and onion. Massa spännande och väldigt gott!

Idag kom min dyra, nya, tjocka kemibok hem. Herregud. Calle, den elakingen, bara skrattade när han såg hur mycket jag ska lära mig på de här tio veckorna. Jag kan inte låta bli att skratta när jag inser hur mycket jag borde kunna i morgon... ;)

På tal om i morgon: Det har ju regnat och snöslaskat här i typ en vecka. Fast nu är det fyra minus. Något säger mig att det kommer ta tid att cykla till skola i morgon...


Åttonde november

Jag har kramp i mina fingrar. Kramp i fingrarna komplicerar skrivandet något.

Calle lär mig sticka (därav fingerkrampen)! Det är superkul! Jag gör en halsduk. Tror jag. Vi får se hur mycket fel det blir först, bara. Eventuellt blir det en korv istället. Eller ett nytt garnnystan, om jag får krupp totalt. ;)

Kemins grunder kallar. Jag har en dugga på måndag och en labbrapport att skriva. So long!


Femte november

Vi ska ha redovisning nummer två av våra affischer idag. Klockan fyra. Eftersom vi slutade vår föreläsning för dagen vid elva, är det bara jag, Archad och Carro kvar här. Nu börjar vi lacka ur och tycka det är riktigt tråkigt. Ideér, någon?

Vi har börjat med kemins grunder nu. Igår hade vi introduktion. Det här känns som en mer "riktig" kurs - vi ska ju till och med skriva tenta. ;) Våra två första genomgångar är dock väldigt mjukstartande. Vi har pratat om värdesiffror och periodiska systemet... 
   Linda kommer att hata mig för de här kurserna ;) Men jag kommer nog få igen senare, när jag läser bioorganisk kemi. Det är tydligen dödskursen på det här programmet. Till våren kommer den.
    Boken känns väldigt riktig. Över tusen sidor engelsk kemi. Jag är sexhundra sidor fattigare tack vare den. Och så fick jag ju köpa en labbpärm också; en hundring till. Blä, säger jag om det.  

Hemma var det snö igår. Här var det regn och sex plus. I morse låg det visserligen lite snö, men det var plusgrader. Vem sa att Norrland var kallt?

Så där. Några minuter kortare tid. En timme kvar.


Tredje november

Tyvärr gick redovisningen jättebra, och jag fick en hel del beröm för min affish (Linda: läs tenta för 15 hp ;)). Fanken också. Då lär jag ju inte lära mig att göra saker i tid den här gången heller...

Linda ringde mig! <3 Helt underbart att snacka lite, känns ju som om det var jättelänge sedan sist. Det var det i och för sig också. Vi "pratar" via bloggen. Patetiskt, men sant.
   Det var i alla fall jättekul att höra av henne! Oj, vad vi måste ses på jullovet!

Lånar ett stående citat från syrran:

Well, well. That's all I have to say about that.


Förste november

Åh!

Varför
kan
jag
ALDRIG
lära
mig!

Hör nu här, bruden! Dags att anteckna: Skjut inte upp saker till sista minuten. Det blir alltid jobbigt. Säg efter mig: Det blir ALLTID jobbigt att skjuta upp saker för länge. 

Åh. Nästa kurs ska jag göra sakerna i tid. Inte sitta sista kvällen, som nu. Inte blogga när jag sitter sista kvällen, som nu...;)

Men jag hinner. Jag har ju i morgon till tio på mig också... ;) 


RSS 2.0